ACPV davant les declaracions del govern valencià pel que fa al tercer multiplex



ACPV davant les declaracions del govern valencià pel que fa al tercer multiplex

 

 

1.- ACPV vol agrair als milers de ciutadans i ciutadanes que han fet possible, per primera vegada en més de 20 anys, la possibilitat d’un acord entre els governs català i valencià per a la reciprocitat de les emissions de les respectives televisions i ràdios autonòmiques. ACPV valora molt positivament aquest possibilitat, assolida gràcies a les aportacions econòmiques (per a crear la xarxa de repetidors d’ACPV) i la mobilització -quan la continuïtat d’aquest senyal s’ha vist amenaçat diverses vegades, i particularment els darrers mesos- dels més amples sectors de la societat valenciana.
2.- Tot i això, aquesta possibilitat d’acord no està ni molt menys tancada ni garantida. I no només això, sinó que l’actual govern valencià manté la multa de 300.000 € imposada a ACPV, i continua exigint el tancament dels nostres repetidors, ara per ara l’única garantia de continuïtat d’aquestes emissions. Davant això, ACPV es veu obligada a continuar la campanya popular per fer front col·lectivament a la multa i evitar el tancament dels repetidors, i crida als partits, associacions, sindicats i persones individuals a col·laborar-hi.
3.- D’altra banda, no podem obviar el fet que l’actual govern valencià pretén limitar i condicionar l’acord de reciprocitat en un quàdruple sentit:

  • primer, perquè pretén reduir l’actual oferta de TV3, Canal 33, 3/24 i 300 a només el primer dels quatre canals, cosa que significaria un pas enrera objectiu;
  • segon, perquè vol, amb la concessió de dos múltiplexs, que arriben al País Valencià 7 nous canals en castellà, i només 1 (TV3) en català, la qual cosa significa una clara discriminació contra la llengua pròpia, que encara es veuria més minoritzada en el conjunt de l’oferta televisiva al País Valencià: per què ni tan sols es contempla l’arribada del senyal d’IB3, la televisió balear?
  • tercer, perquè d’aquesta manera es tanca la porta per la via dels fets a l’arribada al País Valencià del senyal dels futurs canals que puga impulsar la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, ja que no es preveu deixar cap canal lliure en previsió d’aquest futurible;
  • i quart, perquè el govern valencià posa com a condició modificar el llibre d’estil de TV3, amb la censura d’expressions com “País Valencià”, pretensió absolutament inadmissible des de qualsevol punt de vista, i que pot fer impossible tot acord.
    És per tot això que ACPV crida el conjunt de la societat a continuar col·laborant en la intenció de fer front col·lectivament a la multa i a l’intent de tancament dels repetidors, i a mantenir la mobilització i la tensió amb l’objectiu d’aconseguir la plena legalització de les emissions de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al País Valencià i, amb elles, fer un pas endavant en la normalització de les relacions entre el País Valencià i Catalunya.

  • Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

    Ajuda’ns a tindre més força.

    Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

    Amb el suport de