Cinc anys del Centre Ovidi Montllor-ACPV de l’Alcoià i el Comtat



Cinc anys del Centre Ovidi Montllor-ACPV de l’Alcoià i el Comtat

 

 

Igualment alguns dels ajuntaments i institucions que contribuïren, moralment i econòmica, a fer realitat el projecte del CCOM també hi foren, com ara el cas de la Universitat d’Alacant o els ajuntaments de Cocentaina, Muro, Elx i Tordera. I també el moviment cívic, amb representants de col·lectius com d’Amics de Joan Valls, Amics de la Natura, Ateneu Cultural El Panical, Assemblea de Maulets de l’Alcoià, Casals Jaume I d’Elx, Alacant i Sueca, Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, Colla Ecologista La Carrasca- Ecologistes en Acció, Centre Cultural Castallut, Club Amics de la Unesco, Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat, Col·lectiu 8 de Març, Comissió de Festes de Santa Maria de Formentera, Grup de Danses Sant Jordi, Fapas-Alcoi, Centre Excursionista d’Agres i Fonèvol, entre d’altres. A més a més d’un bon nombre d’intel·lectuals i artistes d’arreu del País Valencià.
L’acte va ser presentat per la periodista Reis Juan, qui va emfatitzar la importància del fet què un projecte com el CCOM mantinga amb força les seues propostes de manera constant en els cinc anys de funcionament. La celebració inclogué un audiovisual-memòria de les activitats realitzades al CCOM i un recital de cançons de l’Ovidi a càrrec dels actors Jordi Carbonell i Rubén Mira, i de les espontànies intervencions de VerdCel i Miquel Pujadó.
La coordinadora del CCOM, Sandra Obiol, aprofità la seua intervenció per a agrair la complicitat i el suport que durant aquests anys ha rebut el CCOM per part de milers de persones i institucions de les comarques, així com d’arreu dels Països Catalans, que han col·laborat per enriquir la trajectòria d’aquest espai cultural. Per la seua banda, el president d’ACPV Eliseu Climent, va tancar el torn d’intervencions per recordar com ha estat possible bastir el projecte que avui fa cinc anys gràcies a la suma de voluntats i esforços procedents d’arreu de la nostra nació.
Prèviament al sopar, i al propi CCOM, es descobrí un mural de fotografies fet per Gilberto Dobón que representa un tribut a tots els que en algun moment han passat pel CCOM, i també s’inaugurà una exposició de pintors de l’Alcoià-Comtat dedicada a l’Ovidi, mostra que compta amb obres d’Antoni Miró, Jolanta Studzinska, Ximo Canet, Alexandre Soler o Bea Rico, entre molts d’altres.
L’acte previ al sopar va servir també per donar a conéixer una revista editada amb ocasió d’aquests primers cinc anys de vida del CCOM, que repassa les més de cinc-centes activitats que s’han portat a terme durant tot aquest període.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de