L’Octubre CCC commemora el vinté aniversari de la caiguda del Mur de Berlín amb un cicle de conferències



L’Octubre CCC commemora el vinté aniversari de la caiguda del Mur de Berlín amb un cicle de conferències

 

 

El Mur de Berlín va caure la nit del 9 al 10 de novembre de 1989. Enguany es compleixen vint anys d’aquest fet i la capital alemanya es prepara per a celebrar-ho. Però no és l’única, ja que els actes en record d’aquesta data històrica es faran extensius a tot el país i també a la resta del món. Perquè aquell mur afectava físicament els alemanys, però determinava simbòlicament la geopolítica de tot el món. I perquè, encara que hagen transcorregut dues dècades, sembla que fóra ahir i el record és encara ben present en les ments de tots aquells que ho van viure, al peu del mur o per la televisió.

El cicle 20 anys sense el Mur (1989-2009) busca justament afegir-se a aquesta commemoració i aportar-ne una nova mirada enrere i una nova i necessària reflexió.

La conferència inaugural, que tindrà lloc dijous 1 d’octubre a les 19.00h, comptarà amb la presència d’Alexander Pumpyansky, qui fóra editor del setmanari Novoye Vremya. Sota el títol “La Perestroika esquerda el bloc”, Pumpyansky explicarà com es va viure a Moscou, des dels cercles que donaven suport a la Perestroika i dins dels quals ell es movia, la descomposició del bloc comunista. Estarà acompanyat pel coordinador del cicle Llibert Ferri, col•lega de professió i també gran conèixedor de l’Europa postcomunista, ja que va ser corresponsal de TV3 a Rússia.

Cada setmana, fins el 19 de novembre, hi haurà una nova sessió d’aquest cicle, amb convidats d’excepció com ara el periodista polonès Maciej Stasiski, l’historiador Francisco Veiga, o els periodistes Eduard Sanjuan, director del programa “30 minuts” de TV3, o Gemma Casadevall, corresponsal de l’Agència EFE a Berlín.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de