Èxit del Correllengua a Cullera



Èxit del Correllengua a Cullera

 

 

Les activitats van comptar amb l’assistència d’un centenar de persones. Tanmateix, la festa es va vore enterbolida per l’amenaça de multa cap a un membre del Casal Jaume I per realitzar un mural reivindicatiu sobre una paret “morta” que tanca un solar abandonat al costat del Casal Jaume I. Mentre els membres del Casal i de l’Assemblea de Joves realitzaven el mural amb el lema “Correllengua 2009: llengua, cultura i llibertat” es va personar un agent de la Policia Local de Cullera. Segons afirmà l’agent, va ser el regidor del Partido Popular qui va ordenar que es personara a la zona on s’estava realitzant el mural per tal d’identificar les persones assistents i iniciar un expedient sancionador.

Dóna la casualitat que el dimecres 30 de setembre, després que militants de l’AJ Cullera enganxaren els cartells anunciadors del Correllengua amb cinta adhesiva sobre parets on ja hi havia altres cartells, un altre membre de la Policia Local es va personar al Casal Jaume I i digué a les persones que allí es trobaven que el millor que podien fer era retiar els cartells, perquè si no s’exposaven a rebre una multa per valor de 450 €.

Les activitats continuaren a les 20:30 hores quan, a les portes del nou Casal Jaume I de Cullera, es donà pas a la lectura del manifest nacional de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) i del manifest d’Acció Cultural del País Valencià, en els quals es posà l’accent sobre la contínua castellanització de la llengua catalana, el 550 aniversari de la mort del poeta valencià Ausiàs March o l’atac a la llibertat d’expressió perpetrat pel govern de la Generalitat Valenciana, amb l’intent de tancament de la xarxa de repetidors de TV3.

En acabant, es realitzà la inauguració de la nova seu d’ACPV a Cullera i s’oferí un Vi d’Honor per als assistents. La nit acabà amb les actuacions del jove cantautor tarragoní Josep Romeu i del showman Frank Dubé, que reberen en multitud d’ocasions els aplaudiments entusiastes dels assistents.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de