El vicepresident del Consell de RTVV recorre davant el president de la Generalitat el dret a l’ús oficial i normal del valencià en aquesta institució.



ACPV dóna suport al conseller i el recurs l’elabora l’assessoria jurídica d’Acció Cultural, entitat defensora del drets lingüístics.

José Ignacio Pastor, vicepresident del Consell d’Administració de RTVV, i Mercè Teodoro, cap del servei jurídic d’ACPV, presenten un recurs d’alçada davant el President de la Generalitat, Francisco Camps, com a superior jeràrquic del Consell d’Administració de RTVV per l’incompliment d’aquesta institució de l’Estatut d’Autonomia que estableix que el valencià és llengua oficial.

El Punt ; Vilaweb; Levante EMV ; ADN ; ABC ; Diario Crítico

 

 

Els fets ocorregueren el passat 16 d’octubre quan José Ignacio Pastor rebé una notificació del consell del què és membre, només en castellà.

Pastor va presentar una sol·licitud al President del Consell –la primera reunió a la que assistia José Lopez Jaraba com a president- en la que demanava, “de la mateixa manera que ho havia fet abans en nombrosíssimes ocasions, que tant la convocatòria com la documentació annexa estigués disponible per als membres del Consell d’Administració i en particular, per a mi en tant que membre i vicepresident d’aquest òrgan, íntegrament en valencià”.

Igualment demanava al President del Consell d’Administració de RTVV la desconvocatòria de la reunió i una nova convocatòria en temps i forma que permetera els consellers tenir la documentació completa en valencià amb l’antelació que marca la llei. Aquesta sol·licitud no fou contestada per part del Consell i la reunió se celebrà igualment.

José Ignacio Pastor es negà a votar en la reunió i anuncià que la impugnaria adhuint:

– La no utilització del valencià sent com és llengua oficial i pròpia de la administració valenciana.

– La violació dels seus drets lingüístics com a ciutadà valencià.

El vicepresident del Consell d’Administració de RTVV s’adreçà a l’assessoria jurídica d’ACPV i han presentat un recurs demanant la nul·litat de tots els acords als que s’arribaren en dita reunió, pels següents motius:

– L’Estatut d’Autonomia valencià estableix que, dins el territori d’aquesta comunitat autònoma, el valencià, juntament amb el castellà, és llengua oficial.

– L’oficialitat del valencià, el fet que siga a més a més la llengua pròpia de les administracions valencianes, el deure de promoció, protecció i no discriminació lingüística del valencià atorgat estatutàriament a la Generalitat i el mandat específic d’impulsar el valencià en els mitjans de comunicació propis, són algunes de les disposicions legals que configuren el règim lingüístic del valencià al nostre territori.

Pastor declarà que és inconcebible que s’haja de presentar un recurs d’alçada per a fer complir la llei, quan el Consell d’Administració de RTVV hauria de servir d’exemple a la resta de consells del País Valencià.

Avui, dijous 19 de novembre José Ignacio Pastor i Mercè Teodoro han acudit a presentar el recurs d’alçada a la Presidència de la Generalitat, acompanyats per un periodista gràfic que havia d’obtindre una imatge de la entrega del recurs, per a posteriorment traslladar-la a tots els mitjans de comunicació.

La Presidència de la Generalitat ha impedit el periodista fotografiar el moment de l’entrega i l’ha fet fora de l’edifici, amb la conseqüent limitació del dret d’informació i del dret a la presència als mitjans de comunicació dels afectats.

Aquesta incidència serà oportunament recorreguda i ja us donarem compte.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de