Catalunya Ràdio es continuarà escoltant al País Valencià



La Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana –que depén de Presidència- va requerir el passat 6 de maig a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) perquè deixara d’emetre Catalunya Ràdio al País Valencià, sota amenaça de l’obertura d’expedients sancionadors a l’entitat que podrien comportar “multa d’entre 100.001 i 200.000 euros, per cada un dels transmissors”, a més del cessament forçat de les emissions mitjançant el precinte dels equips i instal·lacions. El Govern valencià, a més, imposava en l’escrit un termini que s’esgota avui 18 de maig.

La duresa del requeriment escrit, però, va quedar matissada per unes declaracions de la portaveu del Govern valencià, Paula Sànchez de Leon, en les quals afirmava que no tenia coneixement d’aquest requerimet i que aquest, en qualsevol cas, formava part d’un procés general d’ordenació de les emissions radiofòniques al País Valencià que afectarien entre moltes més ràdios.

 

 

Davant d’aquesta matisació, la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va decidir, en la seua reunió d’ahir dilluns 17 de maig, prendre-li la paraula a la portaveu del Consell, i no tancar, de moment, les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, al temps que ofereix al Consell una via de diàleg. Si del que es tracta realment és d’ordenar les emissions radiofòniques al País Valencià, Acció Cultural entén que el Consell hauria de tractar de manera diferenciada les diferents ràdios que afectades, de manera que caldria tancar d’una manera particular el cas d’una ràdio pública, que no té interés ni objectius comercials ni econòmics sinó de bé públic, que a més és una de les escassíssimes ofertes radiofòniques en la nostra llengua al País Valencià. A més, Acció Cultural recorda que en aquest cas no hauria d’haver cap problema tècnic ni econòmic per arribar a un acord de reciprocitat entre Ràdio 9 i Catalunya Ràdio, perquè no hi ha la necessitat de cap multiplex ni tampoc no es dóna el cas de la compra de drets d’emissió de programes com en el cas de les televisions autonòmiques i la FORTA. Finalment, també volem recordar que Catalunya Ràdio al País Valencià mai no ha estat objecte de cap intent de censura per part de cap dels diferents governs espanyols o autonòmics.

Per tot això, Acció Cultural espera que el Govern valencià siga coherent amb les paraules de la seua portaveu, i inicie un procés d’acord amb el Govern de Catalunya pel que fa en particular referència a les ràdios. Perquè amb voluntat constructiva i de diàleg, el cas de Catalunya Ràdio podria trobar una solució relativament fàcil i ràpida.

Notícia als mitjans: Vilaweb , El Punt , 3cat24 , Avui , Directe , Crònica , El Triangle , El Debat , Catalunya press , Racó Català , Valencianisme.com , Europa press , L’Informatiu , Las Provincias , Diario Crítico


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de