12 centres valencians reconeguts pels Premis Baldiri Reixac



Acció Cultural coordina l’assistència dels centres valencians a la Festa de Lliurament dels Premis 

Un total de dotze centres del País Valencià han estat guardonats en la XXXIII edició dels Premis Baldiri Reixac que, com cada any, atorga la Fundació Lluís Carulla. Aquests guardons, destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola que treballa i promou la llengua del país, són dotats per la Fundació Lluís Carulla. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) col·labora ambla Fundació Lluís Carulla en la coordinació d’aquests Premis pel que fa als centres valencians.

En la categoria d’escoles guardonades trobem al col·legi Jaume I el Conqueridor de Catarroja (l’Horta Sud) i el col·legi Ausiàs March de Benidorm (la Marina Baixa). Aquestes escoles rebran un premi remunerat de 3.300€ el proper dimecres 1 de juny a la ciutat de Barcelona.

Deu centres més han estat premiats pels treballs del seu alumnat. En concret, set col·legis, dos instituts i un centre d’educació especial valencians assistiran el proper diumenge 5 de juny a l’Espluga de Francolí (la Concade Barberà) on participaran d’una jornada carregada de tota classe d’actes lúdics i festius, en la qual es lliuraran els premis. En aquest cas l’import del premi és de 700€.

Els centres guardonats són:

·         CEIP Miguel Hernández de Riola als alumnes de P5 d’educació infantil per “Conta’m un conte”.

·         Escola Gavina de Picanya a tots els alumnes de l’escola Gavina pel treball “2010, una odissea de la diversitat”.

·         IES Arabista Ribera de Carcaixent als alumnes de 3r d’ESO pel treball “100 anys amb Enric Valor, allò vell i allò nou, de la tradició a la modernitat: un homenatge des de l’escola del segle XXI”.

·         Col·legi Hernández de Castelló de la Ribera als alumnes de 3r i 4t d’ESO pel treball “Un projecte audiovisual” .

·         Centre d’Educació Especial Miquel Burguera de Sueca en la categoria de Centres Especials pel treball Música i Tradicions.

·         IES Pare Arquès de Cocentaina als alumnes de 4t d’ESO pel treball “Dolçainers de la trobada” i als alumnes de 1r d’ESO pel treball “El rap de la trobada”

·         Alumnes de 5é i 6é de primària dels col·legis Real Blanc, Sant Joan Bosco i Sant Francesc d’Assís, tots tres centres de Cocentaina, pel treball “El rap de la trobada”

·         CEIP Montcabrer de Muro d’Alcoi als alumnes de P5 d’educació infantil pel treball “Som cavallers del Drac Verd”


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de