La Federació Llull celebra la decisió de la UE de prioritzar el Corredor Mediterrani


federacio-llull-logo

La Federació Llull celebra l’anunci de la Unió Europea d’incorporar el Corredor Mediterrani com una de les xarxes transeuropees de transport prioritàries. Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear consideren que aquesta infraestructura hauria de capgirar la històrica planificació radial que han dut a terme els successius governs espanyols.

En aquest sentit, la Federació subratlla que la connexió amb ferrocarril per al transport de mercaderies en l’eix mediterrani oferirà noves oportunitats de creixement econòmic i d’aprofitament dels fluxos derivats del comerç amb els mercats asiàtics i centreeuropeus i serà, al mateix temps, un element cohesionador entre els diversos territoris que conformen els Països Catalans.

La Federació considera que amb l’anunci de la Comissió Europea s’enceta una nova etapa que hauria d’estar marcada pels criteris de racionalitat i eficiència i hauria de deixar endarrere la malaurada planificació centralista que ha privilegiat Madrid en detriment del desenvolupament econòmic global.

D’altra banda, també vol remarcar el paper clau que ha tingut en l’èxit d’aquest procés la societat civil que des de bon principi, amb empenta i perseverança, va creure en la necessitat d’aquesta infraestructura. Per a la Federació, el Corredor Mediterrani no només reportarà un benefici econòmic i social sinó que ajudarà a revitalitzar la xarxa cultural i lingüística catalana al País Valencià, a les Illes i al Principat. De la mateixa manera, la Federació considera que l’èxit d’avui no és només l’anunci del futur Corredor ferroviari sinó de la consolidació d’un procés que ha de permetre incrementar les relacions socials, institucionals i culturals d’aquests territoris i, d’aquesta manera, avançar en l’articulació d’una Euroregió potent i de referència dins el marc de la Unió Europea.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de