La Cimera Social PV crida a enfrontar públicament la ideologia neoliberal que pretén arrasar l’estat de benestar



La Cimera Social del País Valencià (plataforma formada pels sindicats, les plataformes socials –per la llei de la dependència, dels afectats per les hipoteques, per la sanitat pública, per l’ensenyament públic…- i les associacions més diverses) ha presentat la seua 5a Declaració, en el context de l’agreujament de la crisi econòmica i social amb l’emergència d’una crisi política impulsada pels casos de corrupció.

 

Toni Gisbert, secretari d’ACPV,ha participat junt amb Palmira Castellano (de l’Aliança en Defensa dels Serveis Socials), Matías Alonso (de la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública), María José Navarro (de la plataforma per l’ensenyament públic), i Artur Peiró (de la plataforma dels afectats per les hipoteques), en la roda de premsa de presentació de la Declaració.

Els representants de les entitats que formen part de la Cimera Social denuncien que el Govern aprofita el context de crisi per aplicar polítiques amb un altíssim cost social i humà, i afirmen que és possible una altra política per a fer front a la crisi amb sensibilitat social i respecte per la democràcia i la transparència. Així mateix, han anunciat quines seran les properes mobilitzacions ciutadanes i han fet una crida a la societat a exigir un canvi en les polítiques que s’estan aplicant.

La 5a Declaració de la Cimera Social del País Valencià és una crida i una invitació a la ciutadania valenciana a protagonitzar les pròximes convocatòries unitàries.

Aquest matí a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Cimera s’ha refermat en la seua proposta fundacional “cal expressar públicament i col·lectivament el rebuig a aquesta situació”.

Els portaveus han explicat que amb l’excusa de la crisi econòmica i amb el pretext de l’eficiència necessària, el Govern del Partit Popular està duent a terme una duríssima agressió contra la majoria social del nostre País. La convocatòria d’aquest matí a “prendre el carrer i la paraula” inclou qualsevol persona que estiga patint al seu entorn l’afebliment del sector públic i la reducció dels drets fonamentals que configuren la plena ciutadania consagrada per la Constitució.

Els portaveus de les diverses plataformes membres, en defensa de la sanitat i l’educació i els serveis socials públics i d’afectats pels desnonaments, han tornat a demanar un suport massiu a les mobilitzacions convocades les pròximes setmanes en defensa dels serveis públics de qualitat, els drets socials i econòmics de ciutadania i la democràcia participativa.

En la Declaració, la Cimera també ha volgut recordar els perills de romandre immòbils enfront del greu deteriorament de la qualitat de la democràcia. “Sense equitat i justícia social, sense unes condicions de vida dignes per a totes les persones, tot l’edifici constitucional està en precari” han assegurat.

En el text també es fa referència a l’acció destructora de la corrupció, ja que “la democràcia no pot funcionar amb una desigualtat extrema, amb por, o inseguretat i el descoratjament que està produint aquesta crisi en una majoria social que no té el mínim per viure dignament assegurat, pot obrir el camí a opcions polítiques de la dreta més extremista”.

“Quasi el 20% dels diputats i les diputades del PP a les Corts Valencianes estan imputats i s’aprofiten del seu aforament per gaudir de privilegis en el sistema judicial i, en alguns casos, de recursos públics per a la seua defensa. És el moment de dir prou, que ja està bé!” hi han expressat.

El resum de la convocatòria és a manifestar públicament com a ciutadans de ple dret que no estem conformes amb les polítiques d’austeritat indiscriminada al servei dels poderosos i dels mercats financers. “Ens hem d’oposar amb decisió, hem d’eixir al carrer, hem de protestar contra mesures ideològicament dissenyades que amenacen el benestar mínim, la dignitat i l’existència mateixa d’una quantitat enorme de persones” hi han conclòs.

Dissabte 9
12.00h plaça Manises: Concentració denunciant retallades i impagaments en l’atenció a persones en situació de dependència
17.30h plaça Sant Agustí: Manifestació contra la LOMQE

Divendres 15
18.00h plaça Sant Agustí: Manifestació aniversari #primaveravalenciana

Dissabte 16
18.00h plaça Ajuntament: Manifestació pel dret a l’habitatge digne i contra els desnonaments

Diumenge 17
12.00h Hospital Infantil antiga Fe: Manifestació per una sanitat 100 x 100 pública


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de