El Toro: tòfones, natura, maquis i bressol del Palància



Dimecres 9 d’octubre. Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.

El riu Palància naix a la Serra del Toro, en una zona de transició entre els secans de mitja muntanya (oliveres i ametlers) i les fredes planures que fitem amb Aragó. La plana de Barracas-El Toro te unes bones condicions per a la tòfona negra, a més a més d’estar envoltada d’unes serres amb importants boscos de carrasques, savines, i pins. Ací es va establir el front de Terol durant la Guerra Civil, i després s’amagà el Maquis.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA.

Partirem des de l’Institut Lluís Vives de València a les 8 (8.30 des de Sagunt) cap a Bejís. Allí, iniciarem la nostra ruta Palància amunt. Trobarem la font de “los Cloticos” i les cases del “Molinar”, per continuar cap al naiximent del riu, als peus de la mole calcària de Penya Escavia. Creuarem el riu, i pel barranc d’”Agualobos”, entre frondoses pinades, on podrem buscar bolets, travessarem la serra. De sobte ens trobarem amb una planura cerealista i carrasques conreades. Dinarem al restaurant “Los Abriles” d’El Toro i per la vesprada visitarem el poble i els seus voltants: on podem trobar les restes d’un aeròdrom republicà i d’un cementeri musulmà de la Guerra Civil. A les 18 hores retornarem cap a València.

Dificultat: Fàcil.
Ens acompayarà Jordi Cortina (Geògraf i tècnic mediambiental). Inscripcions: 23 de setembre 2013. Inclou: bus + guia. Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de