Entre les sureres d’Ain, l’última revolta dels moriscos valencians


excursioain

Diumenge 15 de setembre. Preu: 20 euros sense dinar, supl. dinar 17 euros

Un recorregut pel Parc Natural de la Serra d’Espadà, on gaudirem de la bellesa d’Ain (en àrab “font”) un poblet de muntanya que conserva intacte el traçat urbà musulmà a més a més de comptar amb un entorn natural de gran bellesa entre muntanyes de “rodeno” i boscos de sureres. Seguirem el curs del barranc de la Caritat i descobrirem antics molins fariners, hortes medievals, i un frondós bosc de ribera. El casc urbà d’Ain probablement és un dels millor conservat de l’època musulmana del territori valencià, amb les seus cases blanques i els seus carrers estrets, costeruts i laberíntics.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA.

8 hores eixida des de l’Institut Lluís Vives de València (8.30 des de Sagunt), farem una parada a Eslida per visitar el centre de visitants del Parc Natural, després arribarem a Ain per començar la ruta. Deixarem per pistes forestals ens endinsarem entre boscos de sureres. Finalment, pujarem per una senda ombrivola fins a les restes del castell d’Ain, per retornar al poble per vora del barranc gaudint del seu bosc de ribera. Dinarem al restaurant “Molí del Duc” (un antic molí amb gran encant). Després de dinar farem una visita al casc urbà, i eixirem cap a València.

Dificultat: Fàcil.
Ens acompayarà Jordi Cortina (Geògraf i tècnic mediambiental). Inscripcions: 29 d’abril 2013.
Inclou: bus + guia.
Preu: 20 euros sense dinar, supl. dinar 17 euros


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de