Sota l’asfalt, la valentia romana (Aventures per la ciutat de València)



Dissabte 23 de novembre. Preu: 13 euros.

VIATGE D’ARQUEÒLEG A LES ARRELS DE VALÈNCIA

La mare terra i la mare aigua dibuixaren els contorns d’una petita illa, que esdevindria península i, allí, amb l’ajuda del pare riu sembraren una ciutat de reduïdes dimensions, que arribaria a ser ben gran. Entre marjals i fangars nasqué un poblet batejat com Valentia, un bell nom que en llatí significa “vigoria”, “fortalesa”, “bon auguri”. Un nom que reberen diverses poblacions de l’Imperi Romà, fundades per jubilats de les legions de l’eterna Roma. Era l’any 138 abans de Crist, el 616 “ab urbe condita”. A.LL.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

ITINERARI

Ens reunirem a les 10 hores del matí davant de la Parròquia de Santa Mònica, a la plaça de santa Mònica, nº 1, a l’inici del carrer de Sagunt. Junts tractarem de dur a terme l’aventura de descobrir el que hi ha de les arrels fundacionals de València sota l’asfalt i les lloses del terra. Començarem el recorregut per damunt de les restes de la calçada romana i pel llocs on va estar el primitiu port, els banys, els temples, l’administració municipal o el fòrum per a acabar visitant les excavacions soterrànies del Museu de l’Almoina.

Ens acompanyarà Alfons Llorenç, periodista i escriptor. Inscripcions a partir del 15 de novembre 2013.
Preu: 13 euros.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de