Tarragona amb calçotada, de l’arqueologia romana, a Jaume I i als calçots
8 gener, 2014. 12:41
8 i 9 de febrer de 2014. Preu per persona:145 euros en habitació doble (consulteu suplement per habitació individual)
Quan l’hivern va acabant-se i es veuen brots de primavera, ocupen la taula els calçots. Els calçots són una varietat de cebes tendres, poc bulboses i molt suaus. Es planta de forma quede mig colgada i a mesura que creix es va tapant amb terra, acció anomenada “calçar”, que dóna nom al “calçot”. Es couen amb llenya de sarments o rodals de vinya i es consumeixen, coberts d’un pitet o bavero per no tacar-se, “descapollant” la cremosa cebeta, i mullant-la, amb una salsa típica, la salvitxada, de la família del romesco. Després se sol menjar embotit i carn a la brasa amb torrades, acompanyades dels excel·lents vins i caves de la zona. La calçotada és un àpat comunitari, un divertit ritu amb notòries connotacions de festa i trobada. A més de menjar calçots, visitarem l’empori que fou ciutat romana de Tarragona i el Monestir de Poblet, on està soterrat el pare de la pàtria valenciana, Jaume I i el reis de València, una fita en la Ruta del Cister, un monument d’importància internacional. A.LL.
Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74
ITINERARI
8 febrer. VALÈNCIA-TARRAGONA
Eixida a les 07:00h de l’Institut Lluís Vives (vorera del carrer Xàtiva). Viatge fins a Tarragona. En arribar-hi, visita del centre històric de la ciutat amb la Catedral i el museu episcopal. Dinar Lliure. Vesprada lliure per a visitar el Museu d’Art Romà, les Voltes de l’amfiteatre, muralles romanes ,etc. Sopar lliure. Hotel al centre de Tarragona i front a la Mar Mediterrània.
9 febrer. MONESTIR DE POBLET-VALLS: Calçotada
Visita al famós Monestir de Santa Maria de Poblet, referent internacional del gòtic, panteó del Reis de València, fonamental en la nostra història, un dels més importants de Catalunya. En acabant, acudirem a la ciutat de Valls a dinar a un restaurant especialitzat en calçotades.
MENÚ per a “La Calçotada” (inclós). Aperitiu. Calçots i la seua típica salsa. Llonganissa de Valls, cansalada, xulles de corder a la brasa. Taronja i crema cremada. Excel·lent vi negre del Priorat, cava del Penedès, cafè o infusió. Després de dinar, retorn cap a València. Arribada cap a les 21:00h. Ens acompanyarà: Alfons Llorenç, (escriptor i periodista).
PREU PER PERSONA: 145 euros en habitació doble. Consulteu suplement per habitació individual.
PRIMER DIA D’INSCRIPCIÓ: DIJOUS 9 DE GENER
INCLOU:
· Bus per a tot el recorregut
· Hotel **** a Tarragona ciutat
· CALÇOTADA A VALLS
· Visites
· Assegurança de viatge
· IVA
NOTA: No inclou entrades ni serveis no especificats
Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.