Xóvar: sureres, mines de mercuri i falagueres



Dissabte 5 d’abril. Preu: 20 euros + 17 euros (dinar opcional)

Un itinerari de muntanya pel barranc d’Ajuez, un del barrancs de major encant de la Serra d’Espadà, amb una grapat de sorpreses i valors naturals. Des de Xóvar, un poblet de muntanya, eixirem cap al barranc, i de seguida trobarem el xicotet embassament d’Ajuez. Pujarem per una senda entre sureres. Poc a poc, el barranc es tanca entre muntanyes de pedra sorrenca de forta pendent, travessant tarteres de còdols, trobarem diverses espècies de líquens, molses i falagueres que indiquen una elevada qualitat ambiental. Veurem les restes de les mines de mercuri de l’“Hembrar”. Ja prop del cim, i amb magnífiques vistes, podem ascendir fins la Nevera de Castro. J.C.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

ITINERARI

8 hores eixida des de la vorera del carrer de Xàtiva de l’Institut Lluís Vives de València, En arribar a Xóvar, eixida cap al barranc d’Ajuez, 10.30 esmorzar. 14.45 h. Arribada a Xóvar i dinar lliure. 16.30 h. passeig pel poble i temps lliure. A les 18 hores eixida cap a València.

Ens acompayarà Jordi Cortina (Geògraf i tècnic mediambiental). Inscripcions: 24 març. Inclou: bus + guia. Preu: 20 euros + 17 euros (dinar opcional).

PREU PER PERSONA: 13 EUROS (inclou esmorzar).

Ens acompanyarà: ALFONS LLORENÇ (periodista i escriptor).

PRIMER DIA DE INSCRIPCIÓ: 14 gener


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de