Èxit de participació en la diada del 26 d’abril



Es crea la Xarxa d’Entitats Valencianes i 15.000 persones participen en la manifestació malgrat el pont

Un centenar de representants de les principals associacions valencianes s’han reunit aquest matí en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) per a crear la Xarxa d’Entitats Valencianes. Les entitats (entre les quals Acció Cultural del País Valencià, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, Escola Valenciana, Acicom, Federació Valenciana d’ONGs, BEA, Lambda, Fent Ciutat, València Acull, Cedsala, ACV Tirant lo Blanc, Ateneu de Bétera, Per l’Horta, , Perifèries, Comissió d’Ajuda al Refugiat…) s’han reunit en tres grups de treball: organització, comunicació i participació, amb un important i fructífer debat sobre l’articulació associativa que cal en el context actual.

 

Les associacions reunides hem acordat constituir-nos en Xarxa d’Entitats i iniciar un procés participatiu i horitzontal de definició d’aquesta Xarxa com a expressió del desig de participació democràtica de sectors socials molt importants, ja que les entitats reunides sumen desenes de milers de membres.

En acabar la reunió i el dinar de germanor, ha tingut lloc la manifestació de la diada del 26 d’abril que ha aplegat més de 15.000 persones, malgrat el pont festiu marcat pel dilluns de sant Vicent.

La manifestació, convocada amb el lema “Recuperem el país, salvem les persones! El País Valencià necessita un canvi!”, ha denunciat les polítiques antivalencianes i antisocials de l’actual Govern valencià, però alhora ha estat marcada pel context d’esperança del canvi necessari i possible.

L’acte de cloenda de la manifestació ha comptat amb un breu actuació del grup Carraixet, com a una expressió de suport a la cultura dels valencians, que pateix la discriminació i el maltracte per part de l’actual Govern autonòmic. I en contrast amb l’esgotament d’aquest Govern, que representa un model vell i caduc, sense lideratge ni capacitat d’enfrontar cap dels problemes que tenim plantejats, el manifest l’ha llegit una jove, membre del BEA, l’organització majoritària dels estudiants universitaris valencians.

Davant l’èxit de participació en el conjunt de la diada, Acció Cultural reafirma la seua voluntat de continuar l’impuls de l’articulació d’una Xarxa d’Entitats que ha de permetre donar veu i visibilitat a centenar d’associacions que sumen la majoria social, així com de reforçar la mobilització d’una ciutadania compromesa amb els valors de país i progrés.

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de