Font de Mora, partidari que la Comissió Promotora comparega a les Corts per explicar la ILP



El president de les Corts, Alejandro Font de Mora, va rebre ahir, dimarts 28 d’octubre, al seu despatx una representació de la Comissió Promotora de la ILP per una servei públic de ràdio i televisió en valencià.

Atenent a la voluntat recentment expressada pel propi Font de Mora d’obrir la cambra a la societat civil per facilitar una major participació i transparència, durant la reunió se li ha demanat que mostre una sensibilitat especial durant la tramitació parlamentària de la ILP, que mantinga una posició institucional d’independència respecte a altres instàncies i, sobretot, que es treballe per habilitar un espai a les Corts on la Comissió Promotora puga comparèixer i explicar-se davant tots els grups parlamentaris.

Font de Mora s’ha mostrat molt receptiu a esta petició en considerar que va en la línia dels nous temps que ell ha reivindicat per a les Corts fins al punt que a la reunió s’ha acabat incorporant el Lletrat Major de les Corts, Francisco Visiedo, i s’ha començat també a treballar sobre les possibles vies que contempla el Reglament de la cambra de cara a materialitzar esta compareixença que demanem.  A més, el president de les Corts s’ha compromés a intermediar perquè el Síndic del Grup parlamentari del PP, Jorge Bellver, reba a la Comissió Promotora de la ILP, tal i com ja han fet els representants dels altres grups parlamentaris.

Cobrir un buit legal

La legislació valenciana sobre les ILP no regula que els promotors d’una iniciativa d’estes característiques puguen parlar en les Corts, però tampoc ho prohibeix. En este sentit, Font de Mora s’ha mostrat obertament partidari de solucionar este buit legal sempre i quan tots els grups de les Corts acorden per consens que els Promotors de la ILP per un servei públic de ràdio i televisió puguem comparèixer en alguna de les Comissions que ja funcionen en la cambra.

La reunió entre Font de Mora i la Comissió Promotora s’ha produït just després que la Mesa de les Corts aprovara este mateix matí admetre a tràmit la ILP, que divendres va obtindre la certificació de la Junta Electoral pel que fa al número de firmes recollides.

A partir d’ara, la Mesa enviarà el text al Consell, qui disposa d’un termini màxim d’un mes per emetre un dictamen a favor o en contra de l’articulat de la llei.

El Butlletí Oficial de la Cambra publicarà la setmana que vé l’articulat complet de la ILP.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de