Vistabella i el Penyagolosa, temps de tofones: buscar un tresor baix terra
21 gener, 2015. 15:04
7 i 8 de febrer. 160,00 € per plaça
Les tòfones son uns fongs hipogeus molt apreciats per l’alta gastronomia pel seu intens sabor i aroma, motiu pel qual arriben a obtindre unes altes cotitzacions als mercats. La tòfona negra necessita d’unes condicions molt exigents: terres calcàries fredes amb una altitud superior als 800 metres i presencia d’arbres del gènere Quercus (carrasca, roure,…) o avellaners baix les arrels dels quals es desenvolupen. A les altes i fredes terres de Vistabella del Maestrat, als peus de l’imponent, mític i màgic, massís del Penyagolosa (1.813 m.), entre magnífics boscos d’alta muntanya i grans atractius paisatgístics, es donen aquestes condicions i podem trobar una producció important i gaudir del seu sabor.
Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com o bé telefonar al 96 351 12 74
ITINERARI
7 de febrer VALÈNCIA-VISTABELLA: JORNADA TOFONERA
Eixida de València a les 8.00h, des de la vorera del carrer de Xàtiva de l’Institut Lluís Vives (8.25 eixida des de Sagunt). En arribar a Vistabella,recol·lecció de tòfones, acompanyats d’un expert tofoner local i el seu gos que ens explicarà el conreu i la collita. Dinar amb un menú especial de plats del Maestrat amb tòfones. Per la vesprada. visita al poble i els seus ben interessants monuments. Temps lliure. Sopar a Vistabella i allotjament a cases rurals amb encís.
8 de febrer PENYAGOLOSA I VINS A VILAFAMÉS
Excursió al santuari de Sant Joan del Penyagolosa i passeig pel parc natural que l’envolta. A continuació, visita a Vilafamés, seu del Museu d’Art Contemporani, on dinarem a un restaurant vinícola productes marinats i regats amb vi de la terra (“Magnanimus”). Petit passeig pel casc medieval i tornada a València, on arribarem cap a les 20 h.
Ens acompanyarà Jordi Cortina, geògraf i tècnic mediambiental.
Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.