Centenars de professors signen el manifest per la conservació dels ‘Murals literaris’ de Muro



Centenars de professors i professores de llengua i literatura del nostre àmbit lingüístic s’han adherit al manifest per a conservar els ‘MURALS LITERARIS’ de Muro.

Des d’Acció Cultural del País Valencià volem arribar a arribar a centenars, si pot ser milers, de professors de llengua i literatura que amb la seua signatura alcen el clam i demanen que els ‘Murals Literaris’ de Muro siguen respectats, restaurats i posats en valor dins el procés de remodelació de l’espai anomenat del Batà de Muro, la qual cosa repercutirà positivament en la riquesa patrimonial, cultural i turística del poble.

Tots els signants comparteixen la preocupació pel perill que corren els “Murals Literaris de Muro”, on hi estan representats els nostres escriptors clàssics, cronològicament (Ramon Llull, Bernat Metge, Ausiàs March, Sor Isabel de Villena… a més d’alguns del segle XX, Estellés, Joan Valls, Ovidi Montllor…). És per això que es demana als responsables del procés participatiu encapçalat per l’Ajuntament de la localitat del Comtat que es tinga en compte l’opinió del personal docent per a conservar, protegir, ampliar i divulgar els murals literaris. Considerem que són un bé artístic i cultural de primera categoria, molt estimat pel poble de Muro i pels visitants. Els Murals s’han convertit en tot un referent i poden integrar-se perfectament en la construcció del parc i, fins i tot, ampliar-se amb noves figures literàries.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de