Les entitats en defensa de les llengües catalana, basca i gallega convoquem els partits amb representació al Congrés a una reunió sobre el projecte de llei de l’audiovisual



ACPV reclama canvis significatius en el projecte de llei actual i demana als partits que garantesquen la no-discriminació de la nostra llengua.

QUÈ: Reunió de treball de les entitats en defensa de les llengües catalana, basca i gallega amb partits polítics sobre el projecte de llei estatal de l’audiovisual

QUAN: Dimecres 15 de desembre 2021, 11h

ON: Hotel Palacio del Retiro, Calle Alfonso XII, 14. Madrid

Les entitats en defensa de les llengües catalana, basca i gallega (Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià-ACPV, Obra Cultural Balear-OCB, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Kontseilua i Mesa Pola Normalización Lingüística) convoquem els partits polítics amb representació al Congrés de Diputats a una reunió de treball demà dimecres 15 de desembre. 

La trobada entre les entitats i representants d’ERC, Junts, CUP, PDeCAT, ECP, Compromís, Més per Mallorca, EH Bildu, PNB i BNG tindrà lloc a Madrid. Les entitats farem arribar a les formacions polítiques les nostres reivindicacions i els acords mínims que considerem que cal incloure a la nova llei de l’audiovisual (provinent de la Directiva Europea 2018/1808) que es tramita al Congrés i que dictarà el futur de la indústria audiovisual en llengües oficials.

La nova llei audiovisual, que actualment està en procés de tramitació a la cambra baixa, marcarà el futur de la indústria audiovisual i, ara mateix, el seu redactat és totalment insuficient per a l’objectiu de garantir la no-discriminació de les llengües catalana, basca i gallega, oficials als respectius territoris (en el cas del País Valencià, amb la denominació estatutària de valencià): de moment, no contempla que les plataformes amb més usuaris (com ara Netflix, HBO o Disney+) hagen de complir quotes de producció pròpia en català, basc o gallec; no s’ha garantit el doblatge ni la subtitulació en aquestes llengües; tampoc no s’ha garantit el finançament de la producció audiovisual en català, basc o gallec; i no es respecta l’autoritat dels consells de l’audiovisual autonòmics.

En finalitzar la reunió, a més d’oferir-ne una valoració, ACPV farà pública una nota de premsa amb els mínims que han de ser contemplats en la llei i que demanem als partits que assumesquen i que defensen en la negociació amb el Govern espanyol.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la línia de treball d’ACPV per tal d’assolir avenços concrets i positius per a la igualtat lingüística i el respecte a la nostra llengua i cultura. Més concretament, té relació amb la campanya iniciada ja fa mesos per tal d’aconseguir la reforma del projecte de llei de l’audiovisual (i així ho vam explicar en l’acte públic celebrat el passat 24 de novembre a la nostra seu central, l’edifici Octubre, a València).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de