El Centre Cultural Ovidi Montllor clou els actes de desembre amb literatura i cinema



Alcoi projecta Mothers, del cicle d’Acció Documental +, i presenta No tinguis èxit. Cultura, feminisme i nació (1968-2019), d’Isabel Clara Simó i amb pròleg de Núria Cadenes, durant desembre

Projecció documental ‘’Mothers’’ de Myriam Bakir

El divendres 10 de desembre va tindre lloc la projecció del documental Mothers al Centre Cultural Ovidi Montllor. El públic va poder gaudir, en primer lloc, de la projecció del documental, que vol fer-nos veure i reflexionar sobre la situació de vulnerabilitat i desemparament que pateixen les dones del Magreb en quedar-se embarassades i no estar casades. El grau de dependència tan gran que tenen de l’home els fa que sense l’autorització d’ell moltes coses no les poden dur a terme. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

La projecció Mothers, de Myriam Bakir, és una producció de Docs Barcelona emmarcada en el cicle Acció Documental + com a documental del mes.

GALERIA

Presentació del llibre “No tinguis èxit. Cultura, feminisme i nació (1968-2019)” d’Isabel Clara Simó i pròleg de Núria Cadenes

El dimecres 15 de desembre vam poder gaudir al Centre Cultural Ovidi Montllor de la presentació del llibre ‘’No Tinguis èxit, cultura, feminisme i nació (1968-2019)’’ d’Isabel Clara Simó i amb pròleg de Núria Cadenes. És la darrera obra publicada d’Isabel Clara Simó, coneguda per la seua tasca a nivell periodístic en diversos mitjans, com la Revista Canigó que ella mateixa fundà; però també per la seua important tasca i compromís amb el país, la llengua i la seua trajectòria com a escriptora.

El llibre No tinguis èxit, cultura, feminisme i nació (1968-2019) és una selecció acurada de Núria Cadenes de la ingent producció de Simó, des dels anys setanta del segle passat fins als seus últims dies. Des quan va estar al capdavant de la revista Canigó, fins al temps de la columna diària al diari Avui, la ploma d’Isabel-Clara Simó va deixar un munt d’articles escrits per a la premsa dels Països Catalans. Amb una vocació ferma d’intervenir en l’esfera pública, Simó va ser una autora omnímoda: seguir-li les petjades és seguir el rastre dels nostres problemes principals al llarg dels darrers cinquanta anys. La cultura —i especialment la llengua—, l’escriptura, el feminisme i l’independentisme eren els seus principals camps de batalla i en aquest llibre es presenta una selecció de la seua enorme producció periodística vertebrada a partir d’aquests grans temes.

La presentació del llibre la van dur a terme Carles Cortés, professor de filologia Catalana a la Universitat d’Alacant, i Núria Cadenes, coautora del llibre. En la presentació del llibre és va fer una breu exposició d’allò que tracta l’obra, com, per exemple, la trajectòria a nivell periodístic amb que compta la mateixa Isabel Clara Simó.

En finalitzar l’acte de presentació es va obrir un torn de precs i qüestions en què el públic assistent va poder fer tota mena de preguntes a la coautora Núria Cadenes.


GALERIA


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de