Les comarques de Castelló clouen un desembre ple d’activitats



Presentació del llibre Els adeus del Jaguar, a Castelló

Dijous 2 de desembre el Fòrum de la Llibreria Babel de Castelló acollí la presentació del llibre Els adeus del Jaguar, on comptarem amb la presència del seu autor, Joanjo Garcia.

L’autor ens va traslladar a la història que ens conta al llibre, així com també va fer participar en l’acte al públic assistent. Parlar del suïcidi no és fàcil i si a més ho fas sobre el suïcidi juvenil encara és més difícil. Formar-se i aprendre sobre aquest aspecte va ser rellevant per a la realització del seu llibre i així ens ho va fer arribar.

Projecció del VII Cinema Ciutadà Compromés, a Castelló

Els dies 2 i 3 de desembre contarem amb dos projeccions que formen part del VII Cinema Ciutadà Compromés, a la ciutat de Castelló de la Plana. El dijous 2 va ser el torn de L’autopista elèctrica i Sin embargo; mentre que el divendres 3 van poder gaudir de Las flores que arrancas i Dones en resistència. En aquest últim passe comptarem, a més, amb la participació de Castelló per la Justícia, Contra la Corrupció., la qual cosa afavorí un gran debat posterior a les pel·lícules que poguérem veure.

Concert d’Arrel, del Mural Sonor, a Castelló

El 4 de desembre, dia dels Drets Lingüístics comptarem amb el concert d’Arrel. Projecte que forma part dins del Mural Sonor d’Acció Cultural del País Valencià i que recorre la història de la música en valencià.

El concert d’Arrel, de la mà de Miquel Gil i Noelia Llorens “Titana”, ens va portar a fer un viatge per les comarques del nostre meravellós País Valencià. Diferents formats i estils de música folk valenciana ens va anar traslladant per tots els paisatges i referencies de cada una de les comarques que ens cantaven. A més comptarem amb la presencia de la banda que acompanyava aquests grans dos artistes, on personalitats com el guitarrista castellonenc Toni Porcar aportaren el seu toc especial a la guitarra.

Inauguració del Betlem de Toni Royo, a Vila-real

Dimecres 8 de desembre assistirem a la inauguració del Betlem que se realitza al Casal d’Acció Cultural de Vila-real. Comptarem amb la presencia de Noelia Samblás Gurrea, regidora de Tradicions de l’Ajuntament de Vila-real.

Toni Royo, creador del Betlem, ens va estar explicant la importància de cada part del projecte i com enguany ha volgut donar una certa rellevància al Palau del rei Herodes, així com també al gran nombre de figures que composen aquesta recreació.

Projecció de Mothers, a la Vall d’Uixó

El passat 17 de desembre ens retrobarem de nou en la projecció del documental del mes d’Acció Documental +, en què col·labora també Amics de la Vall. En aquesta ocasió poguérem gaudir de la pel·lícula documental Mothers de Myriam Bakir.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de