Acció Cultural del País Valencià presenta la seua imatge gràfica i el programa d’activitats per a l’Any Fuster



L’any 2022 commemorem el centenari del naixement de Joan Fuster, poeta, articulista, assagista, estudiós de la cultura, de la història i de la literatura; autor d’uns 60 llibres i més de 3.000 articles, a més d’activista, conferenciant i impulsor de moltes iniciatives associatives, com Acció Cultural del País Valencià (ACPV), de la qual va ser el seu primer president.

La intenció de l’entitat, amb tot el programa preparat, és fer viu i present el pensament fusterià. L’agència de comunicació Diapasó ha dissenyat el cartell i les imatges per a les xarxes, així com la seua animació.

Podem considerar Fuster el pensador més important de la nostra cultura del segle XX. Va impulsar la modernització del País Valencià i l‘articulació de les relacions amb Catalunya i les Illes Balears, i va posar les llavors per a la recuperació de l’autogovern del poble valencià.

És, per tant, aquest, un aniversari important, i per això ACPV celebra que les Generalitats valenciana i catalana i el Govern Balear hagen acordat commemorar conjuntament l’Any Fuster, així com l’AVL i la Universitat de València i les nostres televisions.

ACPV suma a l’Any Fuster, un programa d’activitats de caràcter divulgatiu, amb la intenció d’arribar a tot el territori, atés que els grans actes institucionals i acadèmics tindran lloc a les capitals. Mitjançant les delegacions d’Acció Cultural i de la Federació Llull, la voluntat compartida és de fer partícep dels actes tot l’associacionisme del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

Però també cal involucrar el món de l’ensenyament, imprescindible per a la divulgació de l’obra de Fuster i fer-la arribar al jovent, tant de l’educació secundària com de la universitat.

Amb aquesta voluntat, l’Any Fuster d’ACPV preveu:

– Diversos cicles de conferències i debats a València, Castelló, Alacant i a les comarques i universitats, incloent-hi la presentació de les publicacions que sobre l’obra i la figura de Fuster tindran lloc enguany.

– Una matinal d’actualització de les propostes didàctiques de com ensenyar Fuster, destinada al professorat de secundària de valencià, d’història i de filosofia, organitzada junt amb la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

– Un catàleg d’activitats adreçades al jovent, amb sessions als instituts, edicions d’unitats didàctiques (per a cada nivell de l’educació infantil, primària i secundària) i auques, producció de vídeos divulgatius per a xarxes i un concurs de Tik Tok.

– Una lectura de textos de Fuster organitzada per la Federació Llull (que aplega ACPV, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear) en la data exacta del centenari del seu naixement, el 23 de novembre, simultàniament i de forma popular al conjunt del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

– Una web especial de l’Any Fuster i una campanya de xarxes, que incloga la divulgació d’un fons de més de 200 aforismes.

-L’oferta de rutes turistiques i culturals vinculades a la vida o l’obra de Fuster.

En el diàleg, més important que parlar és escoltar el que altres diuen. Joan Fuster.

Qui vulga participar en aquestes activitats, organitzar–ne alguna de les previstes, o demanar més informació, pot escriure a info@acpv.cat


CARTELL


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de