Cap de setmana d’activitats en el Correllengua de Pedreguer



Pedreguer va celebrar els dies 30 de setembre i 1 d’octubre la festa del Correllengua amb multitud d’actes organitzats pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer i Acció Cultural del País Valencià. Un cap de setmana d’homenatge a la nostra cultura i llengua amb activitats infantils, música, art i poesia.

Pedreguer va celebrar els dies 30/09 i 01/10 la festa del Correllengua amb multitud d’actes organitzats pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer i Acció Cultural del País Valencià. Un cap de setmana d’homenatge a la nostra cultura i llengua amb activitats infantils, música, art i poesia.

Van iniciar els actes per la vesprada del divendres la festa infantil amb berenar infantil, pintada del Mural del Correllengua, contacontes a càrrec de Françoise Crespo i Cercavila fins a l’Ajuntament on es va fer lectura del Manifest del Correllengua acompanyats durant el trajecte per Muixeranga de La Marina Alta, Colla de dolçainers i tabaleters Els Traginers i l’alumnat de dolçaina i tabal de l’Escola de Música de Pedreguer.

Més avançada la vesprada es va inaugurar en el Casal l’exposició “Les meues ratllades” de l’artista ondarenc Toni Ortolà. Un viatge al subconscient humà a través de la imaginària ment de l’autor entre els milers de traços de bolígraf que componen i donen vida a la seua obra. La primera jornada del Correllengua va concloure amb la música de Kela (pop electrònic).

El dissabte els actes es van traslladar a la Plaça de l’Amistat on es va celebrar la Gala del XVII Premi Casal Cultural Jaume I Pedreguer que enguany va ser atorgat a Carles Mulet Grimalt per la seua llarga trajectòria al voltant de la defensa i divulgació de la nostra llengua durant tota la seua llarga carrera. Va assistir a l’acte Anna Oliver i Borràs, Presidenta d’Acció Cultural del País Valencià iniciant els parlaments abans del lliurament. La gala i el cap de setmana del Correllengua a Pedreguer va ser acomiadat de la mà dels versos de Vicent Andrés Estellés en l’espectacle poètic musical “De mà en mà” amb la participació de Borja Penalba i Francesc Anyó.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de