REIVINDICACIONS PER LA LLENGUA A ALACANT I A CASTELLÓ



Les darreres setmanes han estat difícils per a aquells que defensem la llengua i la cultura pròpies del País Valencià, tot i això, us deixem un parell de bones notícies aconseguides gràcies a la força de la gent a Alacant i a Castelló de la Plana.

Alacant

El passat 28 de setembre al ple de l’Ajuntament d’Alacant es va dur la Proposta de Declaració Institucional del Grup Municipal de l’extrema dreta per a modificar la llei i incloure la ciutat d’Alacant en la zona de predomini lingüístic castellà; una proposta del tot inacceptable.

ACPV, representada per la delegació d’Alacant junt amb altres entitats cíviques, acadèmiques i polítiques de la ciutat, alçaren la veu contra les agressions contínues a la nostra llengua.

Després d’haver intervingut al Ple, el grup municipal va retirar la Proposta d’excloure Alacant de la zona de predomini lingüístic valencià. Alacant sempre parlarà Valencià!

Delegació d’ACPV Alacant al Ple de l’Ajuntament

Castelló

El passat 28 de setembre, també a la sessió plenària de l’Ajuntament de Castelló, el grup parlamentari VOX es queda sol després què el PP done suport a la moció presentada per Compromís es ratifique i es consideren les Normes de Castelló del 1932, base fonamental per la plena vigència de la llengua i la seua normalització lingüística.

Així doncs, es reconeix a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com a màxima autoritat de la llengua. A més. L’Ajuntament declara i acorda què, en compliment del decret 61/2017 del Consell, utilitzarà, com a mínim, el valencià, en totes les seues declaracions.

Sessió plenària de l’Ajuntament de Castelló. Pepe Lorite

Pas a pas anem guanyant, la llengua no es toca i ho direm sempre que faça falta. Cal perseverar en la feina feta i la que queda per fer. Amb organització i lluita seguim defensant els nostres drets.


Etiquetes: ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de