MANIFEST “PAÍS VALENCIÀ ANTIFEIXISTA”



PAÍS VALENCIÀ ANTIFEIXISTA

Manifest 9 Octubre 2023

La commemoració del naixement del poble valencià amb l’entrada de Jaume I en la ciutat de València enguany es dona en un context de llums i ombres.

Pel que fa a les llums, és cert que en els últims 8 anys hem aconseguit avançar positivament en els àmbits que els valencians i valencianes hem pogut gestionar directament per ser competències pròpies del nostre autogovern. Hem conquerit drets en matèria d’economia i ocupació, en drets socials i democràtics, en territori i medi ambient, en reconeixement del valencià, en memòria democràtica en les lluites contra les discriminacions cap als diferents col·lectius vulnerabilizats.

Malgrat les conquestes, que cal no oblidar-les ara més que mai, el Govern espanyol ha incomplert la promesa de dotar-nos d’un finançament just i els valencians i valencianes continuem patint l’històric espoli fiscal. I això cal afegir que l’encaix del País Valencià, la qüestió nacional, ni ha estat resolta ni ha estat vista com el problema del qual deriva la resta de problemes.

El mes de maig d’enguany ha iniciat un període d’ombres amb l’entrada de l’extrema dreta a la gestió directa de les institucions valencianes. El bipartit format entre el Partit Popular i Vox ja ha començat a caminar demostrant les primeres incompetències en la gestió i el desinterés pels serveis públics valencians: exemple d’açò ha estat l’inici del curs escolar. Però també han manifestat les intencions que tenen respecte del valencià amb la seua conflictivització artificial i desprotecció dels drets lingüístics de les persones valencianoparlants. En un pla econòmic venen anys de decisions que només afavoreixen als rics, com s’ha manifestat amb la supressió de l’impost de successions. Un govern valencià, l’actual, que no protegirà a les dones negant la violència masclista; que tampoc pensarà en el territori i medi ambient, negant el canvi climàtic. Un executiu, amb l’extrema dreta al seu ADN, que aporten una absoluta incapacitat per a oferit cap projecte positiu per a la societat valenciana i que suposen una amenaça per a tots els avanços conquerits en les últimes legislatures; posant les institucions valencianes, a més, al servei dels negacionismes.

No ho permetrem. Ni un pas enrere!

La societat valenciana organitzada no permetrem tornar al passat, ni tampoc les joves que no acceptarem cap regressió i continuarem lluitant i protegint els nostres drets i el nostre país. Protegirem l’AVL com a autoritat lingüística i la unitat de la llengua; defensarem i lluitarem amb el moviment feminista i amb el col·lectiu LGTBIQ+; cuidarem el nostre planeta de la mà del moviment ecologista i salvaguardarem els nostres serveis públics que són la base de la vida com s’ha demostrat durant la pandèmia de la Covid-19 en què la sanitat pública ens va salvar. Tot allò que ens és essencial per a la vida no deixarem que ho toquen.

La Comissió 9 d’Octubre som l’altaveu de totes les lluites que posen en el centre les vides, de la mà d’associacions, sindicats i partits decidits a consolidar tot allò que hem conquerit els darrers anys, i continuar estenent la consciència social del poble valencià, amb un projecte de País que es fonamenta en els valors democràtics, de llibertat, d’inclusió i lluita contra les discriminacions i les desigualtats, en el respecte i en els drets socials, cívics i nacionals.

“País Valencià antifeixista” és la voluntat clara de no tornar al passat i de què estarem enfront de les ideologies antidemocràtiques, com ja hem demostrat duent a judici als agressors feixistes del 9 d’Octubre de 2017, assenyalant-los com als violents marginals que són i que la societat valenciana condemna en favor dels drets democràtics fonamentals com el dret de manifestació, reunió i expressió que ells amb les seues ideologies autoritàries s’esforcen en atacar.

“País Valencià antifeixista” és un país lliure de valencianofòbia, d’injustícies, LGTB-fòbia, masclisme, racisme, odi.

“País Valencià antifeixista” és, en definitiva, la voluntat decidida de continuar avançant en el camí dels drets, de la llibertat i de la democràcia. De construir un País de totes i per a totes, en favor de la majoria social del poble valencià. Per un País Valencià antifeixista!

Comissió 9 d’Octubre

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ACV Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, CCOO-PV, Compromís, Decidim, Intersindical Valenciana, ERPV, EUPV, Federació Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Podem, Societat Coral El Micalet


Etiquetes: ACPV antifeixisme

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de