País Valencià: la mirada d’Estellés



El passat dissabte 27, al Teatre Olympia de València, i dins de la jornada d’actes que envoltava la commemoració del 25 d’Abril, va tindre lloc: “País Valencià, la mirada d’Estellés”. Amb la música encomanada a Andreu Valor, i els recitals poètics de Francesc Anyó i Borja Puchol, l’acte va iniciar amb la força que mereixia.

Les primeres ponents que van participar en una enriquidora conversa moderada per Oriana Brunori van ser figures de rellevància com Laura Vilagrà, consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya (2021-actualitat) i vicepresidenta del govern, Patricia Gómez, presidenta de la Federació Socialista de Mallorca. Actualment, també és diputada pel Partit Socialista al Parlament de les Illes Balears, i Àgueda Micó, diputada al congrés. Secretària general de Més-Compromís. Parlaren des del punt de vista polític comparant l’època d’Estellés amb l’actualitat.

Seguidament, es va destacar la gran importància de l’obra d’Estellés, un poeta que va ensenyar a construir i teixir el nostre país. Així ho van expressar Dolors Pedrós, presidenta del Consell Valencià de Cultura, Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Àngels Gregori, comissària de l’Any Estellés i poeta, amb una reconeguda trajectòria, entre la qual es troba el  premi Vicent Andrés Estellés en l’edició de 2018.

Per concloure l’acte, va intervenir Anna Oliver, presidenta d’ACPV, per donar el comiat, acompanyada per la tradicional muixeranga, que va posar punt final a una jornada marcada per la reflexió i la celebració de la cultura i la identitat valencianes.

Totes les imatges d’aquesta entrada són de Clàudia Marconell

Pots visitar més galeries de l’acte al següent enllaç i prompte el vídeo al nostre YouTube


Etiquetes: ACPV AnyEstellés Estellés

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de