ACPV recorre el País Valencià contra la Llei de Discriminació Educativa amb el lema: «La llengua no es toca»



Acció Cultural del País Valencià es Mobilitza en Defensa de la Llengua

Amb el lema contundent «la llengua no es toca», Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està recorrent diverses localitats del País Valencià per a protestar contra l’aprovació imminent de la llei de «llibertat educativa». Aquesta nova legislació, impulsada per la majoria absoluta del PP i Vox a les Corts Valencianes, representa una amenaça significativa per a la presència i el futur del valencià a l’educació pública.

La llei de «llibertat educativa», que serà aprovada aquest dijous, permetrà als alumnes dels territoris de predomini lingüístic castellà del País Valencià no estudiar ni aprendre valencià si així ho decideixen els seus tutors familiars. A més, abaixarà el nivell requerit per a acreditar-ne el coneixement, afectant negativament la normalització i protecció de la llengua valenciana a l’escola pública.

Mobilitzacions i Concentracions

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat diverses accions de protesta per tot el territori, amb fotografies de ciutadans sostenint la pancarta «la llengua no es toca» en localitats com Gata, Pedreguer, Teulada, Dénia, Ondara, Alcoi, Banyeres, Ibi, Cocentaina, Sant Joan, Alacant, Quatretonda, Llutxent, València, Grau de Castelló, Gandia, Ontinyent, Alfarrasí, La Torre de les Maçanes, Simat de la Valldigna, Elx, Alzira, Xàtiva, Sueca, Llíria, Campello, Crevillent, Pego, Sagunt, Moncofa i Sant Vicent del Raspeig (UA). Aquestes accions reivindicatives es despleguen com a crítica directa a la nova llei que suposarà una regressió per al valencià a les escoles.

Colofó amb les concentracions de dijous

Les concentracions a les quals es va sumar i donar suport Acció Cultural del País Valencià en defensa de la llengua van marcar un final contundent a la campanya “La Llengua No Es Toca”. Amb manifestacions simultànies a Alacant, València, Castelló i Gandia, milers de persones es van reunir per expressar el seu rebuig a la Llei de Discriminació Educativa. Les mobilitzacions, que van tenir lloc a les 18 h a diversos punts emblemàtics com la Casa de les Bruixes a Alacant, la plaça de Manises a València, la Casa dels Caragols a Castelló i la Plaça Major de Gandia, van mostrar la fortalesa i la unitat de la societat valenciana en la defensa de la seua llengua i drets educatius. Aquestes concentracions “van ser el colofó perfecte a una campanya intensa i compromesa amb la protecció del valencià”, com a assenyalat la presidenta d’ACPV, Anna Oliver.


Etiquetes: ACPV llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de