Anna Oliver: “La situació de la llengua ens agermana encara més en la necessitat de treballar conjuntament”


Diada de Catalunya Anna Oliver

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) reafirma la importància del treball conjunt i la mobilització social

En el marc de la celebració de la Diada nacional de Catalunya, Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha subratllat la rellevància del treball compartit entre els territoris dels Països Catalans. Ha posat èmfasi en la situació de la llengua i la desmobilització social. “Subscriure totalment les paraules del president Antich per a nosaltres és molt important el treball de la federació”, ha declarat Oliver, destacant la necessitat de col·laboració amb entitats com Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear, membres de la Federació Llull.

Oliver ha fet una crida urgent a treballar conjuntament, afirmant que la situació de la llengua i el recorregut social. “La desmobilització que hi ha en tots tres territoris ens agermana encara més en la necessitat de treballar conjuntament, d’espentar la gent, de no defallir”, ha dit. També ha remarcat la importància d’ocupar aquells buits que institucionalment es creen per assegurar que l’ús social de la llengua i la cultura compartida no només siguen un element del passat, sinó també un present i, sobretot, un futur.

S’ha reiterat la necessitat de la mobilització constant: “Sempre una crida a la mobilització, a eixir als carrers, a protestar”. Per finalitzar ha recordat les paraules del lletraferit Manuel Pedrolo, ha conclòs: “Protestar sempre és necessari. Isquem i vencem.”

El jovent dels Països Catalans

Durant la jornada s’ha presentat un document que porta per títol “Compromís de les entitats juvenils dels Països Catalans amb el futur del país”. S’ha presentat per refermar la implicació del jovent en la defensa dels drets col·lectius, l’autodeterminació i la protecció de la llengua i la terra. Aquest document subratlla la necessitat d’unir esforços per garantir un futur col·lectiu i just, abordant qüestions com la precarietat juvenil, l’emergència climàtica i la renovació dels lideratges. Amb un to de mobilització, les entitats juvenils fan una crida a “construir un país per la majoria, on la llibertat i el català siguen pilars fonamentals”.

ACPV present a la manifestació i l’acte institucional

La Jornada va finalitzar amb la manifestació de la vesprada a la qual ACPV va ser convidada per l’organització. A més, a la nit també tinguérem presència a l’acte institucional que va organitzar la Generalitat de Catalunya i el Parlament a la qual la nostra entitat va ser convidada.




Etiquetes: Barcelona

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de