III Travessa per la Llengua i el País: El camí continua al Baix Segura


Tercera travessa per la llengua -nos

Els dies 28 i 29 de setembre de 2024 tindrà lloc la III Travessa per la Llengua i el País, una cita organitzada per -NOS!, que, en aquesta ocasió, recorrerà la comarca del Baix Segura, portant l’esperit del valencià des del Cap Roig fins al Pilar de la Foradada. La Travessa per la Llengua és una proposta que combina natura, cultura i reivindicació lingüística, aprofitant cada estació de l’any per recórrer diferents comarques del País Valencià.

Què són les Travesses per la Llengua?

Les Travesses són rutes a peu que tenen com a objectiu portar la flama de la llengua a cada racó del territori valencià. Organitzades en quatre columnes o itineraris —les quatre barres— aquestes travesses confluiran a la ciutat de València, unint el País a través de la llengua i la cultura. A cada estació de l’any es programa una nova etapa que passa per diverses poblacions d’una comarca diferent.

Itinerari de la III Travessa

La trobada començarà el dissabte, 28 de setembre, amb dues opcions de rutes a peu:

  • Travessa llarga: Inici al Cap Roig a les 12:00 h.
  • Travessa curta: Inici al Parc Europa a les 13:00 h.

A la vesprada, es durà a terme una taula rodona titulada “Una nova llei lingüística, com afecta al Baix Segura”, seguida d’un taller de doblatge obert a tothom, sense necessitat de coneixements previs d’anglés, però amb moltes ganes de parlar valencià.

El diumenge 29 de setembre, el grup tindrà l’oportunitat de visitar la històrica ciutat d’Oriola, capital cultural i patrimonial del Baix Segura, coneguda pel seu llegat històric.

Inscripcions i informació pràctica

Per participar, és necessària la inscripció prèvia. Hi ha dues dates clau:

Inscriu-te ací: https://ja.cat/4NqGJ

  • 25 de setembre de 2024: Data límit per a inscriure’s a l’autobús organitzat.
  • 27 de setembre de 2024, fins a les 13:30 h: Inscripció general.

L’autobús eixirà de València (Nou Centre) el 28 de setembre a les 9:00 h, amb un cost de 25 euros. El pagament s’ha de fer al compte ES75 3159 0015 8022 2817 9822, indicant “Tercera Travessa” com a concepte.

Participació activa

A més de participar en les rutes, les persones inscrites poden involucrar-se en l’organització, bé col·laborant com a voluntaris en la taula rodona, en el taller de doblatge, o ajudant en la coordinació general de l’esdeveniment.

Per a qualsevol dubte o informació addicional, podeu contactar amb l’organització a través del correu electrònic: xarxanos@gmail.com.


Etiquetes: -Nos

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de