Acció Cultural cataloga la Comissió bilateral d’educació Estat-Generalitat  “d’insuficient” 



L’entitat exigeix la derogació de la Llei Rovira i es mobilitzarà aquest dijous Dia Europeu de les llengües

Celebrem que Compromís haja anunciat la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 1/2024 d’educació, un fet que reforça la nostra posició i ens dona encara més raons per a continuar amb les nostres accions. Recordem que aquesta llei redueix dràsticament la presència del valencià a l’ensenyament, especialment a les zones de parla castellana, tal com alerta el Comité d’Experts de la Unió Europea en el seu informe sobre la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, fent-se ressò de les denúncies i al·legacions presentades per ACPV a inicis d’any. 

Valorem positivament l’activació de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, per tal de tractar les injustícies que promulga la llei educativa del PP, atés que marca un pas endavant en el camí de la defensa dels drets educatius i lingüístics, però considerem que és insuficient, i per això reiterem la petició feta al Govern, més concretament al seu president, perquè interpose recurs d’inconstitucionalitat contra la llei instant la seua suspensió fins que es tramite el recurs, ja que des d’agost no s’ha arribat a cap acord. 

El  mateix informe del Comité d’Experts de la Unió Europea recorda que és imprescindible que l’ensenyament en valencià estiga disponible a tots els nivells educatius en tot el territori valencià i remarca que la llei Educativa del PP incompleix la Carta.

La lluita per una educació en la nostra llengua justa i equitativa segueix en marxa, i necessitem continuar fent sentir la nostra veu fins que la nostra veu fins que  la Llei Rovira siga derogada. Per tot això, fem una crida a la mobilització de dijous 26, perquè la lluita permet avanços reals. El Dia Europeu de les Llengües d’enguany és un altre dia clau per seguir defensant l’educació i evitar que s’aplique aquesta llei. Nosaltres diguem NO a la Llei Rovira

Mobilització 26 de setembre, a les 11:00 h a la Plaça Viriat de València. La presidenta Anna Oliver i Borràs, atendrà els mitjans de comunicació durant la mobilització de dijous 26 de setembre i farà declaracions.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de