Crònica del Correllengua de Gandia



El dissabte 5 d’octubre de 2024, Gandia va viure una nova edició del Correllengua, un esdeveniment marcat per la reivindicació de la llengua i la cultura pròpies, organitzat per la Fundació Casal Jaume I de la Safor amb el suport d’ACPV. La jornada, que va tenir lloc a la plaça del Rei Jaume I, va començar a les 18.30 hores amb l’actuació de Dani Miquel dins del Correllengua Infantil i es van oferir cançons als més menuts. Lletres carregades d’històries i valors lligats a la nostra cultura.

A les 19.30 hores, la Flama de la Llengua va prendre protagonisme amb una animada cercavila que va recórrer els carrers del centre, amb una forta presència de famílies implicada en la defensa del valencià. El moment més solemne de la jornada va arribar a les 21.00 hores, amb la lectura del manifest del Correllengua 2024, que va subratllar la importància de la llengua com a vehicle de cohesió i identitat, i va reivindicar una major protecció i ús del valencià en tots els àmbits de la societat.

La cercavila va ser un dels moments més vibrants, amb les balladores del grup Roda i Volta i la participació dels dolçainers i tabaleters de Rebrot, que van acompanyar la Flama de la Llengua. La plaça del Rei Jaume I es va omplir de música, reivindicacions i un fort esperit de lluita per garantir un futur digne per al valencià.

Després de la lectura, els assistents van compartir un sopar popular a la plaça, a partir de les 21.30 hores, un espai de trobada per reforçar els llaços comuns. La jornada va finalitzar amb l’actuació del cantant QUINTO a les 22.30 hores, que va aportar una nota festiva i va tancar la celebració amb música i ball. Tot plegat, el Correllengua de Gandia va ser una diada festiva i reivindicativa, amb una notable participació de la ciutadania.

El Correllengua de Gandia 2024 va comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Cultura, i de la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació. La Fundació Casal Jaume I de la Safor, organitzadora de l’acte, va destacar la importància de mantenir viva aquesta flama i va expressar el seu compromís de continuar lluitant per la plena normalització de la llengua.


Etiquetes: ACPV Safor-Valldigna

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de