Crònica: Presentació de “Desterrats per ordre de Carles III” a Alacant



El dijous 17 d’octubre de 2024, la Llibreria 80 Mundos d’Alacant va acollir la presentació del llibre “Desterrats per ordre de Carles III. El llarg exili dels jesuïtes valencians”, obra de l’historiador Francesc-Joan Monjo i Dalmau. L’acte, organitzat amb gran expectació, va comptar amb una magnífica explicació per part de l’autor sobre un dels episodis més interessants de la història valenciana: l’exili forçat dels jesuïtes l’any 1767, ordenat pel rei Carles III.

Francesc-Joan Monjo va oferir una exposició molt ben documentada i rigorosa, que va captivar el públic assistent. Es va generar un debat enriquidor. Els assistents van participar activament i van aportar opinions diverses i formular preguntes que van permetre aprofundir encara més en el tema.

Josep Forcadell, encarregat de la presentació de l’acte, també va destacar la importància de l’obra i va elogiar la dedicació de l’autor en recuperar aquest episodi fonamental per a la comprensió del passat del Regne de València.

El llibre, publicat per Publicacions de la Universitat de València i Publicacions de la Universitat d’Alacant, ha estat guardonat amb el premi de la Xarxa Vives d’Universitats, un reconeixement més a l’excel·lència acadèmica de l’obra.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de