Èxit de participació en els Sopars Estellés a Manuel, Nules, Torrent, Berlín, Fondeguilla, Cinctorres, Massalfassar, Alcàsser i Alcoi.



Els Sopars i Festes Estellés 2024 han estat tot un èxit, una celebració vibrant i emotiva que ha connectat ciutats i comunitats al voltant de la poesia de Vicent Andrés Estellés. Durant aquest mes d’octubre, diverses localitats de la geografia valenciana, i fins i tot Berlín, han acollit els ja tradicionals sopars, lectures poètiques i concerts, tot plegat en un ambient que homenatja un dels nostres poetes més estimats.

Sopar Estellés a Fondeguilla

El passat 11 d’octubre, Fondeguilla va ser una de les primeres parades d’aquestes trobades. Amb un sopar inspirat en els versos d’Estellés, els assistents van gaudir d’un menú poètic mentre es recitaven poemes del poeta de Burjassot. Amb una inscripció assequible i un ambient càlid, el sopar es va convertir en un punt de trobada cultural per als amants de la literatura valenciana.

Festa Estellés a Berlín

La internacionalització de la Festa Estellés va arribar a Berlín el mateix dia, 11 d’octubre. La Sinapsis Berlín es va omplir de veus i versos en català en un esdeveniment coorganitzat amb el Club de Lectura en Català de Berlín i el Katalanischer Salon e.V.. L’actuació del cantautor Andreu Valor va posar la banda sonora a una nit carregada de simbolisme, en què el record d’Estellés va travessar fronteres i va demostrar la força de la nostra llengua arreu del món.

Sopar Estellés a Torrent

També el mateix divendres, Torrent va acollir el seu Sopar Estellés al Centre Social La Llavor. L’actuació d’Eva Gómez va captivar els assistents, que van poder gaudir d’un sopar popular i una lectura col·lectiva de poemes. Aquesta vetllada va demostrar la vitalitat de la poesia en un entorn de comunitat i germanor.

Sopar a Nules

El dimarts 8 d’octubre, Nules i Manuel van acollir els seus respectius sopars. A Nules, al Casal Popular, es va celebrar un sopar de pa i porta, seguit d’un micro obert de lectura poètica i el concert de Mireia Tortosa. La comunitat es va reunir amb gran entusiasme, donant vida als versos d’Estellés amb les seues pròpies veus.

Sopar Estellés a Manuel

A Manuel, l’ambient va ser semblant, amb la participació del grup Llunació que va posar el toc musical a la nit, juntament amb la lectura de poemes d’Estellés en un micro obert.

Sopar a Alcàsser

Alcàsser, el dijous 17 d’octubre, va ser l’escenari d’una de les vetllades més completes del mes. Després de la presentació del llibre La veu d’un poble de Pau Alabajos, que va emocionar el públic amb les seues paraules, els assistents es van desplaçar al Bar del Musical per un sopar que va culminar amb una lectura de poemes. La nit va ser un reflex de l’amor compartit per Estellés i la poesia, amb un ambient carregat d’històries i records.

Festa Estellés a Massalfassar

La mateixa nit, Massalfassar va viure la seua Festa Estellés amb la presentació del número 26 de la revista Espai Carraixet i el concert de Miquel Gil, que va tancar una jornada en què la poesia va trobar el seu eco en la música i la paraula.

Sopar a Cinctorres

El dissabte 12 d’octubre, Cinctorres va fer el seu sopar de pa i porta amb l’actuació de Francesc Anyó, que va donar vida als versos d’Estellés. La nit va transcórrer amb una profunda emoció poètica, oferint un moment de reflexió col·lectiva.

Sopar a Alcoi

Finalment, la vetllada a Alcoi, el dijous 17 d’octubre, va destacar pel seu recital poètic amb micròfon obert i el concert de Maria Faubel al Centre Ovidi Montllor. Aquest acte va tenir un significat especial per la seua localització, ja que Alcoi és una de les ciutats més arrelades a la cultura popular i poètica valenciana.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de