Manuel Molins presenta els seus dos últims treballs: “Once upon a time in Catalonia” i “El moviment” a l’Octubre CCC
5 desembre, 2023. 10:49
El dijous 14 de desembre, a l’edifici Octubre CCC tindrà lloc la presentació dels últims llibres de Manuel Molins.
L’autor estarà acompanyat pel periodista i escriptor Xavier Aliaga així com per Anna Gascón, especialista en teatre i membre de la junta d’ACPV.
Once upon a time in Catalonia
Sinopsi:
David Connery, periodista de la BBC, arriba a Barcelona per cobrir els atemptats criminals de Barcelona i Cambrils l’agost del 2017; però, en tenir notícia de tot el que es preparava per a l’1-O, s’hi queda per informar d’un fet tan insòlit com transcendent. D’aquesta manera coneix tot un seguit de personatges tant de la vida política (Carles Puigdemont, Oriol Junqueras…) com del periodisme (Pilarín del Pi…) i d’altres àmbits culturals, socials, populars o personals, gràcies als quals participa tant de l’eufòria i la voluntat democràtica d’independència pacífica de la majoria del poble com de les contradiccions i d’altres afers que li marcaran la vida per sempre. És per això que, en un acte d’amor a la societat que li ha fet viure tant i tan intensament en tan poc temps, decideix escriure una mena de nou Homenatge a Catalunya: el seu personal, vital i apassionat Once upon a time in Catalonia.
El moviment
Sinopsi:
El filòsof grec Plató (514 aC–520 aC) se serveix del mite de la caverna (inclòs en La República) per comparar l’efecte de l’educació (παιδεία) i la manca d’aquesta en la nostra naturalesa. El professor de secundària, Carles Bosch, també l’usa per a comprovar-ne l’efecte sobre un grup escollit d’alumnes a l’hora d’explicar-los l’ascens de les tendències extremistes que neguen la igualtat entre els sexes o la solidaritat en defensa del liberalisme salvatge, el populisme mentider, el masclisme o el desig d’un retorn a certes formes de feixisme. El professor observa i analitza les reaccions del grup d’elegits, les quals li donaran més d’una sorpresa. Es tracta d’una proposta teatral jove, crítica i divertida que ens fa pensar: hem eixit de la caverna platònica per mirar el sol o encara ens movem entre les seues ombres?
Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.