I la princesa es va menjar el dracLa diada de Sant Jordi celebrem el dia del llibre. Com deia Joan Fuster: “Els llibres no supleixen la vida, però la vida tampoc no supleix els llibres”. Explica la llegenda que Sant Jordi va matar el drac per salvar la princesa de les seues urpes. Tots tenim una princesa per salvar i de segur que molts dracs per vèncer. Però ja és l’hora que la princesa es menge el drac.

 

Enguany les celebracions a tot el territori tindran un caire reivindicatiu, amb la campanya “Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!”, l’objectiu de la qual és aconseguir  que, el 23 d’abril, escriptors, personalitats, ciutadans i ciutadanes, professionals dels mitjans de comunicació, duguen posat el llaç, i que entitats, institucions, llibreries, associacions, federacions, centres educatius… etc. en posen un a la seua façana i facen, així, pública la seua defensa de la llengua pròpia del país i la seua demanda, adreçada al govern de les Illes Balears, de retirada de l’avantprojecte de modificació de la llei de funció pública, i de retorn al consens que va possibilitar l’aprovació de la llei de normalització lingüística. No cal dir que aquesta campanya també és extensible a País Valencià, on estem permanentment enllaçats per la llengua.

Aquest 23 d’abril a l’Octubre-Centre de Cultura Contemporània de València, a les 19 hores, ens enllaçarem pel català i celebrarem la diada amb una festa en què seran presents Xavier Aliaga, Núria Cadenes, Joan Garí, Vicent Penya, Isabel Robles, Jaume Pérez Muntaner, Pere Bessó, Raquel Ricart, Aureli Silvestre, Francesc Mompó, Joaquina Barba, Esperança Camps, Manuel Molins, Lluís Miret, Rosa Roig, Josep Lluís Roig, Pepa Úbeda, Sico Fons, Salvador Company, Josep Guia, Josep Ballester, Carme Miquel, Joan Navarro, Lluís Roda, Jordi Sebastià, Manuel Rodríguez Castelló, Alfons Llorenç i aquesta que us escriu, entre molts altres.

Com ens va ensenyar Fuster: “Llegir no és fugir. Llegir és seguir vivint, i cadascú ho fa a la seua manera”. I nosaltres llegirem, cadascú a la nostra manera, un minut de la nostra obra. A més, el president de l’Associació d’Editors, Jesús Figuerola, ho farà amb un fragment de Joan Fuster, commemorant els 50 anys de la publicació de Nosaltres els valencians.

I, com que no hi ha festa sense música, Pau Alabajos farà un tast del seu darrer disc: Una trista, una amable, una petita pàtria. No faltarà la venda de llibres i roses.

L’acte l’organitzen Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Octubre-Centre de Cultura Contemporània, amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l’Associacio d’Editors del País Valencià. 

Gemma Pasqual i Escrivà


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de