Ferran Suay participa, en representació d’ACPV, en la projecció i debat de “Que ens passa valencians!?”



En el marc del Segon Festival de Cinema Ciutadà Compromès (FCCC), aquest dimecres, 16 de novembre, a les 18.00 h, al saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (av. de Blasco Ibáñez, 32), es projectarà un gran audiovisual sobre el valencià: Què ens passa, valencians!?, un documental que descriu com Alina Moser, una estudiant de lingüística de la Universitat de Barcelona, puja a la seua bicicleta i recorre el País Valencià, de nord a sud, per radiografiar la situació del valencià al seu territori.

En aquest treball de Zeba Produccions Audiovisuals, guionitzada i dirigida per David Valls, l’Alina, una xiqueta alemanya que parla molt poc castellà i que ha viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra per comprovar l’estat del català, Ara se’n va al País Valencià, que recorrerà de nord a sud, de Sant Rafel del Riu a Guardamar del Segura.

Es pot viure en valencià al País Valencià? Es compleixen les lleis en favor del valencià, si és que n’hi ha? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? Al País Valencià hi ha una societat realment bilingüe? En aquest documentari es mira de donar resposta a aquestes preguntes i alguna més.

Per a la presentació i el debat posterior es comptarà amb Ferran Suay, flamant president de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN: Equality Language European Network) i responsable de política lingüística d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); representants de la plataforma L’any Tio Canya i de la Plataforma de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana; Abelard Saragossà, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i José Ignacio Pastor, director del Festival.

El Festival de Cinema Ciutadà Compromès l’organitza Acicom, juntament amb diverses entitats dels Països Catalans. Es tracta d’una jove associació cívica, nascuda el novembre del 2009, conformada per un grup de persones resistents, dedicada a temes de mitjans i cultures de la comunicació, per defensar els drets de la ciutadania. Treballen per a millorar la dieta mediàtica (premsa, ràdio, món editorial, llengua, etc.).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de