Milers de persones es manifesten a València en resposta la convocatòria d’ACPVL’entitat situa la manifestació com una fita més en la campanya per la crida a exercir el dret de vot, i de presentació del seu programa de política lingüística i cultural per a garantir que continuem avançant

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat avui la tradicional manifestació de commemoració de la diada del 25 d’Abril, que recorda la batalla d’Almansa i la pèrdua de l’autogovern. La data ha estat enguany condicionada per l’avançament de la doble convocatòria electoral del proper diumenge 28 d’abril, fet que ha obligat a avançar la manifestació, i a celebrar-la en ple inici de la campanya.

Milers de persones han omplert el centre de la ciutat de València en resposta a la convocatòria d’ACPV, realitzada amb el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant”, amb el qual l’entitat ha fet una crida a la mobilització en positiu, sense caure en el joc brut de l’extremisme, l’insult i l’amenaça en el que al estan instal·lats altres.

ACPV valora molt positivament la participació, malgrat la multiplicitat d’actes a causa de l’inici de la campanya electoral. Volem també destacar l’exemplar comportament cívic dels manifestants, i agrair la seua resposta a la nostra convocatòria. Una delegació d’Omnium Cultural, l’associació germana amb la que compartim la Federació Llull, ens ha acompanyat en la mobilització, oberta per una nombrosa colla de dolçainers i tabaleters i la Muixeranga de València, als qui també volem agrair el seu suport.

Però la manifestació d’avui no és sinó una fita més en el programa de treball que ACPV ha desplegat aquestes darreres setmanes, i que continuarà fins el 28 d’abril. La nostra entitat ha presentat el programa que considera imprescindible per avançar en l’objectiu de la no discriminació per raó de llengua:

-primer, dur a terme allò que no s’ha complert en la legislatura anterior, aixó és, la recuperació de TV3, l’aprovació de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública, i la participació del Govern valencià en l’Institut Ramon Llull;

-segon, l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística i la creació d’una Conselleria de Cultura.

ACPV ha demanat als partits que es presenten en aquestes eleccions que incorporen als seus programes aquests objectius, com a expressió del seu compromís real amb la llengua i la cultura.

En aquest sentit, l’entitat exercirà el paper de garant del compliment d’aquests compromisos per part del nou Govern valencià, per tal d’evitar que, com ha passat en aquesta legislatura, es queden punts de compliment pendent (començant per l’incompliment de l’execució de l’acord de reciprocitat d’À Punt amb TV3).

Notícies relacionades

À Punt: VÍDEO | La manifestació del 25 d’abril s’avança

Diari La Veu: La manifestació del 25 d’Abril se suma a la campanya i crida a la mobilització per a no fer “cap pas enrere”

Diari La Veu: Fotogaleria  (Fotos: Daniel García-Sala)

EFE: Acció Cultural reivindica en su Diada el diálogo frente a la confrontación

El Temps: Un 25 d’abril per consolidar els drets lingüístics

Levante: La marcha del 25 de abril llama al voto para “avanzar en favor de la lengua”

TV3: VÍDEO | Acció Cultural reclama la reciprocitat amb TV3 i la competència lingüística durant la manifestació del 25 d’abril

Vilaweb: Milers de persones en un 25 d’Abril electoral


Etiquetes: #Mani13A ACPV continuem avançant manifestacio

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de