ACPV i Escola Valenciana es reuneixen amb el director i el president del Consell Rector d’À PuntLes dues entitats transmeten el seu suport a una ràdio i televisió valencianes com a servei públic i model de qualitat, professionalitat i proximitat i amb el valencià com a llengua vehicular

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua (FEV) s’han reunit amb el director i el president del Consell Rector d’À Punt, Alfred Costa i Enrique Soriano, després que ambdues entitats manifestaren, dijous passat, la seua preocupació per la possibilitat d’una modificació de la llei de creació de l’ens, aprovada l’any 2016.

La delegació d’ambdues entitats han estat encapçalades per Anna Oliver i Natxo Badenes, presidenta i president d’ACPV i FEV, respectivament. A més, hi han participat Toni Gisbert, secretari d’ACPV; Laura Font, presidenta de la CAAPEV; i Francesc Felipe, gerent de FEV.

ACPV i FEV han expressat, en primer lloc, el seu agraïment al director d’À Punt i al president del Consell Rector per la rapidesa amb què han respost i la seua disposició al diàleg.

Les entitats han rebut amb satisfacció l’afirmació del director d’À Punt i del president del seu Consell Rector en el sentit que mai no han considerat la possibilitat de modificar (o de proposar de modificar) la llei pel que fa a la consideració del valencià com a llengua vehicular d’À Punt. Així, la delegació de les entitats han pogut comprovar que les infundades notícies que recentment s’han publicat en premsa no tenen cap base.

Però més enllà del fet que ha precipitat la reunió, la delegació de les dues entitats s’ha mostrat interessada en el paper crucial d’À Punt com a motor del sector audiovisual valencià (que és estratègic per a la dignificació social de la nostra llengua) i, per tant, han demanat el compromís de la direcció i del Consell Rector en l’assumpció d’aquesta funció i, conseqüentment, del treball amb les empreses del sector a l’hora d’elaborar la programació.

En segon lloc, i amb el mateix objectiu de rendibilitzar inversions i ampliar mercat, a més de contribuir a una de les funcions clau de l’ens, com és la promoció de la llengua pròpia, ACPV i FEV també han remarcat la importància d’una col·laboració activa d’À Punt amb TV3 i IB3 (i les respectives ràdios públiques), la qual s’hauria de traduir en la reciprocitat dels senyals, la coproducció de programes i la compra conjunta de drets.

El director d’À Punt i el president del Consell Rector han compartit ambdós punts de vista, i han informat la delegació de les entitats del treball que s’ha fet i s’està fent tant en l’un com en l’altre, amb la confirmació del pressupost destinat a doblatge o l’intercanvi de sèries produïdes per À Punt i TV3. També han compartit la valoració respecte a la necessitat de la reciprocitat dels senyals, però han apuntat que aquesta és una responsabilitat del Consell, qui és l’únic que pot fer-la efectiva.

ACPV i FEV han expressat el seu suport a la necessitat d’incrementar el pressupost amb què compta actualment À Punt per a fer possible el model d’una ràdio i televisió públiques de proximitat, de qualitat i de promoció de l’ús social del valencià. En aquest sentit, ACPV i FEV faran arribar als diferents grups parlamentaris la petició d’apostar per la televisió i ràdio valencianes amb una dotació pressupostària superior a l’actual, adient amb la voluntat d’autogovern del poble valencià.

Finalment, les entitats han demanat informació respecte al nou contracte programa que s’aprovarà enguany de cara als tres anys vinents.


Etiquetes: À Punt ACPV Escola Valenciana RTV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de