El Palau de la Festa de Castelló acull el cinqué campionat de Scrabble escolar en valencià de les comarques de Castelló



El passat 7 d’abril Castelló de la Plana es va convertir en la capital de l’Scrabble en valencià. La Festa de les paraules es va celebrar en el Palau de la Festa, on van participar 250 alumnes d’onze centres d’educació secundària de les comarques de Castelló i del Camp de Morvedre.

La iniciativa i l’organització d’aquest campionat està coordinada per Maite Oliver i Joan Doñate, professors de secundària de valencià i caps de l’associació Club de Scrabble de Castelló i comarques. Amb el seu treball i empenta han consolidat un campionat motivant per a l’alumnat i il·lusionant per al futur de la nostra llengua perquè aconsegueix que el jovent practique el valencià mentre es diverteix.

En el campionat va participar l’alumnat de primer i de segon cicle de secundària. Del primer cicle les parelles guardonades van ser Maria Romero i Irene Oquendo, aconseguint el primer premi. Candela Lucas i Laia Granados, han assolit el segon premi, i el tercer premi ha sigut per a la parella formada per Nadia Saidi i Miriam Flich.

Totes tres parelles alumnes de l’IES Gilabert de Centelles de Nules. En el segon cicle de secundària s’han classificat, en el primer lloc la parella formada per Marc Clausell i Manel Llop, alumnes de l’IES Álvaro Falomir, d’Almassora. El segon premi l’han aconseguit Elsa López i Lourdes Peris, de l’IES Gilabert de Centelles, de Nules. I el tercer premi ha sigut per a Clàudia Mechó i Valeria Ferreando, també de l’IES de Nules.

Les millors parelles classificades participaran en la gran final de Scrabble en la nostra llengua que es disputarà el 21 de maig en la ciutat de Barcelona.

A aquesta bonica iniciativa li ha donat suport la FISC, Federació Internacional de Scrabble en Català i l’Scrabble Escolar, la regidoria de plurilingüisme i foment del valencià de l’ajuntament de Castelló de la Plana, l’Acadèmia Valenciana de la llengua i Acció Cultural del País Valencià.

FOTOGALERIA


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de