La manifestació “Horitzó País Valencià” prendrà els carrers de València el pròxim 22 d’abril



València, 29 de març de 2023 – Acció Cultural del País Valencià ha convocat per a dissabte 22 d’abril, a les 18h, a la Plaça Sant Agustí, la manifestació que commemora la diada del 25 d’abril. Enguany el lema que l’encapçalarà serà Horitzó País Valencià i recollirà  diferents lluites ciutadanes per aprofundir en els drets democràtics i socials.

La presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, Anna Oliver, ha declarat que és en el dia a dia com un país es construeix, sense renúncies, i amb coherència entre el que es demana ací, al País Valencià, i el que es defensa als centres de poder. El País Valencià ha d’aconseguir un autogovern fort, que li permeta legislar plenament, amb un finançament just que cobrisca les necessitats socials, i una economia no especulativa, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Un país que garantisca els drets lingüístics de la ciutadania i que treballe per l’augment de l’ús social de la llengua, sense diglòssia. Un país que reculla tots els anhels del jove Guillem, a qui s’homenatjarà en el  30 aniversari del seu assassinat.

D’esquerra a dreta – Betlem Agulló, Aitana Carrasco, Anna Oliver, Rafa Jordan i Flora Sempere.

Betlem Agulló, germana de Guillem Agulló, ha afirmat que en aquests anys s’ha passat d’una dinàmica de resistència a una d’acció, del “sense Guillem” a l’“amb Guillem”, perquè està present en cadascuna de les persones que s’esforcen perquè el feixisme no tinga cabuda en la societat democràtica.

Aitana Carrasco, il·lustradora i autora del cartell que convoca a la manifestació, ha assenyalat que el cartell mostra la història del 25 d’abril. Des de l’estètica i la tipografia del cartell, que recorden aquells primers concerts i mobilitzacions dels anys setanta, d’aquella generació que treballà per la democràcia, fins a l’actualitat de la primavera valenciana. Una dona jove que mira al futur, que fa bandera de la festa, la mani i l’acció. El cartell fa una picada d’ull a Guillem, simbolitzat en les seues botes que encara omplin els carrers.

Cartell de la manifestació de la il·lustradora Aitana Carrasco

Per arrodonir la jornada un espectacle a la plaça de bous de València

En acabar la manifestació hi ha programat un espectacle que combina cultura i activisme. Set anys després de l’Homenatge a València a la plaça de bous de València, un acte que suposava el trencament de setze anys de veto que el govern del PP havia imposat a la nostra entitat, tornem a l’emblemàtic recinte de la ciutat de València per festejar que som un país viu amb l’espectacle Horitzó País Valencià.

Amb un cartell farcit dels millors grups i artistes del panorama valencià, Rafa Jordan, de Pro21, ha explicat que a més de les actuacions musicals, s’ha pensat globalment en un acte on s’apleguen reivindicacions i cultura. Un cartell amb artistes i grups reconeguts com Marala, la Fúmiga, Jazzwoman, Maluks, Colomet, el Diluvi, Esther, el Cor Dona Veu i l’actuació excepcional dels cantants de la Gossa Sorda, Josep Nadal i Àlex Seguí, que tornaran a fer sonar les cançons del mític grup de Pego.

La venda d’entrades és a través de la plataforma Notikumi i si voleu gaudir de descomptes, teniu fins al 9 d’abril.

D’altra banda, Flora Sempere (vocalista del grup El Diluvi), ha destacat l’alta presència de dones al concert, i com els concerts del 25 d’abril han estat sempre un referent per a la gent que viu i treballa en valencià, especialment quan des de les comarques del sud es retroben amb la resta del país.

Cartell de l’espectacle “Horitzó País Valencià”

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de