L’Aliança per la presència digital del català confirma que Google ha fet perdre visites a webs en català



L’estudi ha analitzat el trànsit web de 639 llocs web multilingües dels sectors públic, acadèmic, mediàtic i empresarial.

El passat 21 de març de 2023, 10 entitats per la promoció i defensa del català, de les quals ACPV en forma part, presentaren l’Aliança per la presència digital del català, amb l’objectiu de promoure la presència de la llengua catalana en els diversos àmbits del món digital.

Ara, l’Aliança s’ha centrat en l’actual pèrdua de rellevància del català en els resultats de cerca web, realitzant un estudi que confirma que el buscador web Google ha fet perdre visites a 2 de cada 3 webs en català.

Aquest estudi ha analitzat el trànsit web de 639 llocs web multilingües (dominis principals i subdominis) provinents d’un total de 13 col·laboradors dels sectors públic, acadèmic, mediàtic i empresarial. L’objectiu de l’anàlisi és confirmar la pèrdua de visibilitat del contingut en llengua catalana.

Algunes de les qüestions que s’han confirmat després de fer l’estudi han sigut:

  • En el 66,5% dels llocs web analitzats l’opció de llengua en català ha vist reduïda la seva visibilitat respecte al contingut equivalent en castellà.
  • Hi ha una forta correlació (80% de mitjana) entre el trànsit en català i en castellà, la qual cosa significa que la versió castellana guanya gairebé una pàgina vista per cada pàgina que perd la catalana.
  • La pèrdua de visites és provocada per un pitjor posicionament del contingut en català de les pàgines multilingües en les cerques a Google, des de maig de 2022.

Després de veure els resultats, des de l’aliança creiem que la llengua catalana té un greu
problema de visibilitat a la xarxa i calen mesures ràpides per part dels proveïdors
de cerca web per restaurar la situació anterior.

L’estudi ja està disponible al web de l’Aliança per la presència digital del català, o també el pots llegir ací:

informe_posicionament_catala_Internet


Etiquetes: ACPV Aliança Digital

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de