L’Aliança per a la presència digital del Català celebra la seua trobada ordinària a la seu d’Acció Cultural del País ValenciàA la reunió hi van assistir totes les entitats que formen part de l’Aliança: Acció Cultural del País Valencià, Amical Wikimedia, Fundació .cat, Institut d’Estudis Catalans, Institut Ramon Llull, Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Softcatalà i WICCAC

Ahir dimarts 17 d’octubre es va dur a terme la reunió ordinària de l’Aliança per la presència digital del català a València, concretament a la seu d’Acció Cultural del País Valencià, membre de l’Aliança des del seu inici. L’Aliança és un pacte entre entitats que tenen com a missió fomentar la presència de la llengua catalana en els diversos àmbits del món digital arreu dels territoris de parla catalana. És per aquest motiu que la representativitat territorial és tan important per l’Aliança.

Aquestes trobades mensuals s’organitzen perquè els membres s’informen mútuament sobre les accions respectives en defensa del català al món digital, i per acordar accions conjuntes. La clau de l’Aliança és la coordinació entre totes les entitats que tenen el mateix objectiu per sumar esforços a favor de la llengua catalana.

L’ús social de la llengua a l’espai digital és una preocupació de les entitats que conformen l’Aliança. Internet va més enllà de ser un lloc de recerca d’informació o una eina més de treball, sinó que és el lloc on també es creen identitats i forma part de la nostra manera de viure. Per tant, que el contingut, l’accés i la difusió del català en l’àmbit digital siga una realitat, és ara més que mai, una necessitat.

Ser ahir a València és una declaració d’intencions. Malgrat els intents de retrocés promoguts des de l’actual Govern valencià, subestimant la importància de la llengua, ara cal ser forts a Internet, ja que hi ha grans possibilitats de creixement del català a la xarxa. I és amb aquesta ferma voluntat de ser propositius i avançar, que Acció Cultural del País Valencià ha acollit hui aquesta reunió.

Després de la reunió, la Fundació .cat, membre de l’Aliança, va instal·lar el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital que va presentar el passat 13 d’octubre. Aquest és el primer dels que s’instal·laran arreu dels territoris de parla catalana i permetran vigilar la posició del contingut en català en els resultats de cerca a Internet. Aquest dispositiu de monitoratge continuat detectarà futures incidències a la xarxa i d’aquesta manera, podrà actuar de forma ràpida abans que s’agreugen.


Etiquetes: ACPV antifeixisme

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de