Conferències d’Arquitectura del Premi Ricard RosoL’objectiu d’aquesta convocatòria és contribuir a l’elaboració de treballs de fi de grau i treballs de fi de màster en l’àmbit de l’arquitectura i de la conservació del nostre patrimoni cultural i arquitectònic que siguen realitzats íntegrament en llengua catalana.

En homenatge a la seua memòria, ACPV vàrem convocar a estudiants del grau en Arquitectura i de màsters en àrees relacionades a presentar treballs acadèmics fets íntegrament en llengua catalana.

S’han presentat un total de 36 treballs, en concret, 13 treballs de fi de màster i 23 treballs de fi de grau de les Escoles Politècniques de Barcelona, València, El Vallès, la Universistat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona.

Pròximament, el Jurat resoldrà el concurs i s’efectuarà el lliurament de premis a l’ETSAV el pròxim dia 28 de juny.

A més a més, hem volgut homenatjar el nostre soci, i presentar el premi,  amb tres conferències a les capitals dels nostres territoris que parlen de temes arquitectònics.

El passat 17 de maig es va fer la presentació dels premis i va tindre lloc la primera de les conferències. Fou en la ETSAV a càrrec de Carmel Gradolí i es va parlar de “Recuperació, restauració i reutilització d’espais industrials”. Podeu veure la conferència completa a continuació:

El passat 22 de maig viatjàrem cap a Barcelona, on vam presentar els premis als estudiants de l’ETSAB. José Maria Bullón, membre de la junta d’ACPV, Alberto Peñin, profe de l’ETSAB i director dels màsters, i Vicent Cassany de l’ETSAV foren els encarregats d’acompanyant el segon conferenciant, Jordi Franquesa. En aquesta ocasió es va parlar del “Rurbanisme, o l’escala menuda de l’urbanisme”, us deixem algunes imatges.

I per últim, la conferència del professor José Luis Baró, professor de Teoria de l’Arquitectura i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de València, que va versar sobre les relacions entre la música i l’arquitectura, centrant la seua tesi en l’obra d’Anton Weber i l’arquitecte Mies van der Rohe, tot encarant el paral·lelisme en determinats conceptes creatius que es manifesten en dues disciplines diferents i les curioses coincidències en comparar la trajectòria del compositor Anton Webern i els projectes de l’arquitecte Ludwig Mies van der Rohe, en el marc del convuls període de la primera meitat del segle XX europeu.

Aquesta conferència va concloure les activitats paral·leles del Premi Ricard Roso.

 

Us convidem a visitar el web de la convocatòria d’ACPV al següent enllaç: www.acpv.cat/PremiRicardRoso.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de