Vicent Garcia Devís presentarà el llibre “El Sàhara. La terra promesa” el 4 de juny a Pedreguer



El divendres 4 de juny a les 19:30h Vicent Garcia Devís presenta en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer el llibre “El Sàhara. La terra promesa”Vicent Ortuño presentarà l’acte.

El Sàhara Occidental formava part d’una de les rutes comercials més importants del món, la ruta de l’or i la sal, i ocupava un espai situat entre el cap Blanco i el cap Bojador. Entre 1958 i 1976, aquest territori constituïa una província espanyola més. El 1967, a partir de que l’ONU va recomanar la seua descolonització, un exèrcit de pastors nòmades organitzaven clandestinament el Front Polisario amb l’objectiu de l’alliberament del Sàhara, malgrat això, el 1975, mentre agonitzava Franco, el 6 de novembre es van internar en la colònia tres-cents mil marroquins en el que es coneix com la Marxa Verda, fet que ha significat la seua annexió al Marroc, l’explotació de tots els recursos econòmics i l’expulsió per mitjans militars i policials de la població sahrauí més enllà d’un mur d’arena de 2.700 quilòmetres. Aprofitant aquell clima de màxima tensió, el Marroc va ocupar el territori de la colònia en el qual romanien amb el suport dels Estats Units. En el present, l’excolònia espanyola continua dividida pel citat mur d’arena fortament militaritzat, en el vessant marítim fèrriament controlat pel Marroc, en el desert interior, el Polisario manté alliberada la franja més pobra del territori, a l’espera d’un referèndum per la independència que no acaba d’arribar.

Vicent Garcia Devís (Foios, l’Horta, 1958) és llicenciat en Ciències de la Informació, i periodista i redactor d’À Punt Mèdia. Ha cobert conflictes internacionals en la guerra del Sàhara Occidental, a l’antiga Iugoslàvia, en la primera guerra del Golf, a Somàlia i al Mato Grosso brasiler, on va entrevistar el bisbe dels indis Pere Casaldàliga.

També ha cobert processos electorals a Amèrica Llatina i a Europa. Del 2002 al 2008 va ser corresponsal de la Unió Europea a Brussel·les per a RTVV, ha treballat en TVE, RCE, RNE Alacant i ha escrit en revistes com Saó i El Temps.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de