La Mesa del Congrés espanyol confirma que la ILP “Televisió sense Fronteres” continua el seu tràmit



El dilluns 18 d’octubre el Ministeri de la Presidència va presentar a la Mesa del Congrés un informe en el que demanava a la Mesa la retirada del projecte de llei “Televisió sense Fronteres” en base al suposat alt cost econòmic que implicaria la seua implementació. Amb això, el Ministeri reconeixia implícitament que el projecte de llei està ben fonamentat des del punt de vista jurídic i tècnic, i que per aquests flancs no és atacable.

Tanmateix, l’informe no presentava cap argumentació per a fonamentar l’afirmació del suposat alt cost, ni tampoc no feia cap desglossament de la xifra global apuntada. D’altra banda, diverses consultes fetes per Acció Cultural confirmaven que el cost assenyalat no tenia cap base.

 

 

En base a aquestes raons, la Mesa del Congrés espanyol va acordar, el dimarts 19 d’octubre, de rebutjar la proposta del Ministeri de la Presidència i retornar l’informe a aquest, tot demanant-li explicacions i una argumentació més detallada, de manera que la ILP continua el seu tràmit.

L’informe de Presidència va provocar, d’altra banda, el pronunciament de molts partits, sindicats i entitats, en el sentit de criticar la pretensió d’impedir que el projecte de llei arribe a ser debatut al Parlament, fet que hauria significat un greu intervencionisme de l’executiu contra la democràcia parlamentària i la llei de participació popular, així com un frau a les 651.650 veus que amb el seu suport han complert allò que la llei estipula per a tenir el dret a ser escoltades pel Parlament.

Informe PDF

Notícies relacionades: Vilaweb, Vilaweb, Vilaweb, Vilaweb, Directe, Avui+ElPunt, Avui+ElPunt, Avui+ElPunt, ElSingularDigital, ElTriangle, Crònica, RacóCatalà, Valencianisme.com, 20minutos, Levante-emv, ABC, ABC


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de