ACPV es reuneix amb el president d’ER, Oriol Junqueras, i una comissió d’Esquerra Republicana del País Valencià



– La reunió, celebrada amb l’objectiu d’intercanviar parers i opinions sobre la situació política d’ambdós territoris, va comptar amb la presència del president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ER), Oriol Junqueras, i una comissió d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV).

– Concretament per part de la comissió hi participaren Josep Barberà, president d’ERPV; Maria Pérez, secretària general d’ERPV; Domènec Garcia, vicesecretari general d’Organització i Finances. En representació d’ACPV hi assistiren Anna Oliver i Toni Gisbert, presidenta i secretari de l’entitat.

Alguns dels ítems principals tractats a la reunió foren la relació entre el País Valencià i Catalunya, així com el foment i creació d’un mercat cultural comú, que indubtablement té un vessant econòmic molt important. En aquest sentit, es considerà necessari reprendre els compromisos de la Declaració de Palma i la reciprocitat televisiva, per la qual els governs de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià es comprometen a col·laborar en matèria de llengua i cultura i la reconstrucció de l’espai comunicatiu dels Països Catalans.



Durant la reunió es tractà, també, la progressiva entrada i col·laboració del Govern valencià en l’Institut Ramon Llull. Pel que fa a la situació del País Valencià, només resta l’últim pas, que és la formalització de l’entrada del Consell en l’Institut i la signatura del conveni per part del president Puig.

A més, la reunió va servir per a fer balanç de les possibilitats que permet la intervenció en el parlament espanyol pel que fa a l’aliança d’ACPV amb les associacions culturals homòlogues dels territoris amb llengua pròpia (Euskadi, Galícia, Catalunya, Illes Balears, Aragó i Astúries) i els partits polítics que representen aquests territoris. Gràcies a aquesta aliança s’ha pogut presentar ja una proposició no de llei, i el debat està sobre la necessitat de buscar vies per a elevar el sostre competencial de l’autogovern, per a fer possible una major capacitat normativa de la Generalitat Valenciana en matèria de política lingüística.

Finalment, ambdues entitats van compartir la preocupació per les polítiques recentralitzadores de l’estat. El president d’ER es va mostrar molt receptiu a les propostes i plantejaments d’ACPV. Per tant, es van acordar vies de contacte permanent i de col·laboració en tots els àmbits, motiu pel qual valorem molt positivament la trobada.


Etiquetes: Esquerra Republicana de Catalunya Esquerra Republicana del País Valencià Oriol Junqueras

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de