Es presenta la marxa commemorativa de l’1 d’octubre entre Vinaròs i la Ràpita



La marxa tindrà lloc el pròxim dissabte 2 d’octubre: eixirà a les 14h des de la plaça Parroquial de Vinaròs fins a arribar a Alcanar a Sant Carles de la Ràpita. L’arribada a la Ràpita està prevista a les 21h.

Per als assistents del País Valencià, s’hi habilitarà un servei de bus València – Vinaròs i La Ràpita-València, que també farà parada a Castelló. Els interessats hauran d’inscriure’s prèviament per reservar la seua plaça escrivint a activitats@acpv.cat. Cal indicar NOM + COGNOMS + TELÈFON DE CONTACTE, a més d’especificar el lloc d’eixida (València o Castelló). El preu del bus serà de 12€ per al públic en general, i de 10€ per a sòcies i socis d’ACPV. Aquest serà l’itinerari:

9h – eixida des de València. Expohotel (Av. de Pius XII, 4, 46009 València)

10:15h – pas per Castelló, Plaça de la independència (La Farola)

12h – arribada a Vinaròs

22:30h – tornada des de Vinaròs

Una vegada sol·licitada la reserva, caldrà esperar una confirmació per part de l’organització.



Acte polític pl. 1 d’octubre


La marxa finalitza amb un acte polític (menys d’una hora de durada) a les 21h a la pl. 1 d’octubre a La Ràpita, amb intervencions de les entitats organitzadores: Assemblea, Decidim i AMI i també la lectura del Manifest “La mateixa arrel” de les col·laboradores: Òmnium i Acció Cultural del País Valencià.

També es mostrarà la imatge del manifest que ha inspirat la realització del manifest d’Ignasi Blanch.
També hi haurà alguna intervenció musical i projecció de vídeos històrics de l’1 i el 3 d’octubre de 2017.

POTS INSCRIURE’T AL SEGÜENT ENLLAÇ:

http://ja.cat/marxacentre


Objectius

Reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol.


Reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, que va permetre l’adquisició i repartiment de les urnes.


Reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil més enllà del que estava previst.


Homenatjar els represaliats per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors.


MANIFEST “LA MATEIXA ARREL”

Aquest dissabte 2 d’octubre volem celebrar a la terra de cruïlla, la terra del Sénia, la germanor dels diferents territoris que, des de la diversitat, compartim la mateixa arrel, la mateixa llengua i la mateixa cultura. Però també ens agermanen uns interessos socials, ambientals i econòmics que, necessàriament, per tal d’impulsar-los, cal que ens dotem de major sobirania i d’un projecte polític que impliqui l’alliberament dels nostres pobles, la consecució i construcció de la República catalana, la República valenciana i la República de les Illes Balears i Pitiüses tot caminant cap a la confederació dels Països Catalans.

Les realitats són diferents en funció del territori, però cal que reafirmem la voluntat conjunta d’avançar i celebrar cada fita amb aquest objectiu, com és la victòria del referèndum unilateral d’independència de Catalunya celebrat el primer d’octubre de 2017 i les següents majories electorals de l’independentisme. A la vegada, cal no oblidar que està augmentant la consciència de la necessitat de tindre dret a decidir-ho tot al País Valencià, una consciència que s’ha comprovat amb la posada al centre del debat polític el greu infrafinançament que patim el poble valencià i amb l’augment del recolzament electoral al valencianisme.

Per això les entitats signants d’aquest manifest recolzem:

La marxa Centre de Vinaròs (País Valencià) a la Ràpita (Principat de Catalunya) el dia 2 d’octubre a partir de les 14.00h com a símbol de germanor dels Països Catalans.

La col·laboració conjunta de la societat civil organitzada per a l’alliberament nacional i social del Principat de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i de les diferents entitats de la societat civil d’arreu dels Països Catalans.

La nostra unitat lingüística i cultural, la seua diversitat, conscienciació, normalització i promoció.

L’impuls dels interessos econòmics, socials i ambientals comuns.

L’avenç cap a una major sobirania a cada territori amb l’alliberament dels nostres pobles i la consecució d’un projecte polític comú: la confederació dels Països Catalans.



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de