Benicarló celebra amb literatura i música el darrer cap de setmana de novembre



Divendres 26 de novembre va dur-se a terme la Festa Estellés i dissabte 27 vam poder assistir a la sisena edició dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló.

El passat divendres 26 de novembre de 2021 celebrarem a Benicarló la Festa Estellés, esdeveniment que recorre tot el nostre territori portant els versos d’Estellés, tant a noves i com a generacions grans.

En aquesta ocasió el Casal Popular de la Pastora va ser el lloc de trobada d’aquesta vetlada, on gaudirem de la lectura de poemes i la col·laboració del Mural Poètic que hi ha al local. Posteriorment, es va fer una pausa cultural per a procedir a sopar i, entretenir-se amb debats i converses interessants.

Acabarem la nit amb el concert de Francesc Anyó i Enric Giralt, “Poetria”. Aquest espectacle recorre musicalment els poemes de Vicent Andrés i Estellés, traslladant-nos sentimentalment a la poesia del “Poeta del del Poble”.

Per la seua banda, dissabte, la localitat del Baix Maestrat acollí la sisena edició dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló, als Magatzems de la Mar.

Vam comptar amb l’acompanyament musical del Cor da Capo de Benicarló, conduït per Irene Rodrigo, divulgadora literària i comunicadora, que va dialogar amb els guanyadors sobre les seues obres per tal d’apropar-les a la gent.

Els guanyadors de l’edició d’enguany van estar Laia Codina i Sílvia Tarragó, en la categoria de Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat; Mariano Casas, en Narrativa Juvenil; Constantino Armesto i Sara González, en la categoria de Divulgació Científica, i Josep Bernabeu i Maria Tormo en la categoria de Cuina, Salut i Sostenibilitat.

L’esdeveniment comptà amb la presencia de Xaro Miralles, Alcaldessa de Benicarló; Pedro Manchón, Regidor de Cultura de Benicarló; Ruth Sanz, Diputada de Cultura de la Diputació de Castelló; Carmen Lázaro, vicerrectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I; així com també per representants de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de