Presentació de l’obra guanyadora del II Premi d’Estudis Locals de Carcaixent “Cronista Víctor Oroval”


fotocarcaixent-001

Canvi social i mobilització política a carcaixent durant la república i la guerra civil (1931-1939), de Maria José Sigalat

El passat dissabte 11 de juny l’Auditori Municipal de Carcaixent s’omplí de gent per escoltar al professor Ramiro Reig que oficià com a presentador del Canvi social i mobilització política a Carcaixent durant la República i la Guerra Civil (1931-1939), de Maria José Sigalat, obra vencedora del II Premi “Cronista Víctor Oroval” d’estudis locals de Carcaixent, que convoquen cada dos anys Edicions 96 i Casal Jaume I – Grup Arrels*.

Al llarg de les més de dos-centes pàgines l’autora desmunta falsos mites, i ordena dades i fets, tot acompanyat d’una profusa selecció de gràfics i fotografies, que fan més entenedora l’exposició.

El llibre com manifestà el professor Reig no és una panoràmica sobre el període de la República en general i la Guerra Civil, ans al contrari es centra sols en el que va passar al nostre poble, desgranant els elements que expliquen la situació singular de Carcaixent front a la resta de pobles de la comarca, un poble on l’hegemonia sindical estava a la CNT i on quasi el 70% de les terres cultivables estaven col·lectivitzades.

Com bé va resumir el catedràtic Reig, l’obra i el premi, s’emmarquen dins de la història local, que és aquella que ens permet construir la història global.

Des d’aquesta setmana el llibre, a més a més de al Casal i la botiga on-line de l’editorial, pot adquirir-se als comerços locals de premsa, de Carcaixent.

El Casal Jaume I – Grup Arrels de Carcaixent és una associació cultural, inclosa en la xarxa de Casals Jaume I d’Acció Cultural del País Valencià. Ofereix des de l’any 2000 una programació estable d’activitats dirigida tant a socis com al públic en general.

Edicions 96 és una editorial amb un ampli catàleg de publicacions en continu creixement, principalment en valencià. En aquest catàleg destaquen sobretot les col·leccions de poesia, així com els recursos educatius i la línia d’agendes, molts d’ells elaborats en col·laboració amb Escola Valenciana.

 

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de