Josep Lluís Alay visita València i presenta el seu darrer llibre ‘5 continents i 1 llibertat’



El director de l’Oficina del President Carles Puigdemont participa en el cicle de debats polítics organitzats per Acció Cultural del País Valencià

Josep Lluís Alay, director de l’Oficina del President Carles Puigdemont, va presentar el dijous 10 de març el seu darrer llibre en un acte públic que va tindre lloc a l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), seu d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). L’acte, que va plenar tot l’espai de l’aula 1, va comptar amb la participació de Josep Guia, representant del País Valencià al Consell per la República, qui va estar acompanyat per la presidenta d’ACPV, Anna Oliver.

La presentació s’emmarca dins del cicle de debats polítics obert per ACPV, que ja ha portat a l’Octubre al vicepresident del Govern valencià, Hèctor Illueca, i al síndic del Grup Parlamentari del PSPV-PSOE, Manolo Mata, al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi. A més, el mateix dijous de vesprada, va tindre lloc una altra sessió centrada en les infraestructures, amb la conferència de Josep Vicent Boira, comissionat del Govern espanyol per a l’Arc Mediterrani.

Durant l’acte, Josep Lluís Alay va fer un repàs del contingut del seu darrer llibre, que compta amb 73 capítols al voltant de qüestions geopolítiques i conflictes internacionals que “no es troben habitualment en els mitjans de comunicació”. En paraules del seu autor, es tracta d’un “viatge a diferents regions del món que es troben en conflicte” i on “el desig universal de viure en llibertat esdevé una lluita diària i sense concessions”. El llibre, a mig camí entre la crònica i l’assaig, s’endinsa en el món de les relacions internacionals, la geopolítica, la diplomàcia i els serveis secrets, els conflictes pel control dels recursos naturals i la lluita dels pobles pel seu dret a l’autodeterminació.

Alay és doctor en Història per la Universitat de Barcelona, doctor en Ciències per la Universitat de Lovaina, doctor en Física per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona. Ha treballat sempre en la recerca com a físic, historiador i filòleg. Ha estat professor convidat a la Universitat d’Hiroshima i ha publicat llibres i articles sobre història i literatura. Va ser director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona i actualment és professor d’Història d’Àsia de la Universitat de Barcelona i director de l’Oficina del President Carles Puigdemont.


GALERIA


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de